3 έξυπνοι τρόποι για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά σου

3 έξυπνοι τρόποι για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά σου

Όχι πια βαμμένα χέρια και λερωμένοι πάγκοι κουζίνας.

Μία από τις αγαπημένες μας παραδόσεις το Πάσχα είναι να βάψουμε πολύχρωμα τ' αυγά (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα των πολύχρωμων δάχτυλων μας αλλά και όλων των επιφανειών του τραπεζιού μας).

Διαβάστε επίσης: Πώς θα σηκώσετε το παιδί το πρωί από το κρεβάτι εύκολα; Δείτε το βίντεο

Δυστυχώς αυτό το χάος την ώρα εκείνη είναι αναπόφευκτο! Για να αποφύγουμε λοιπόν φέτος αυτό το ανεπιθύμητο βάψιμο του πάγκου μας ,βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε 3 έξυπνους τρόπου για να βάψεις «αναίμακτα» τ' αυγά σου.

Να οι καλύτερες συμβουλές.

Χρωμάτισέ τα με τη βοήθεια ενός φουέ

Πέταξε το κουτάλι αφού ποτέ δεν οφελεί. Βάλε μέσα σ΄ένα φουέ (ναι, είναι αυτό το αντικείμενο που χτυπάμε την μαρέγκα) το αυγό και βούτιξέ το στο χρώμα που επιθυμείς. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιείς το γλίστρημα και το ανεπιθύμητο χτυπήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Τοποθέτησέ τα σε μια επιφάνεια καρφιτσωμένη με πρόκες

Μετά τη βαφή, άφησε τα αυγά στην άκρη για να στεγνώσουν επάνω σε μια σειρά από πρόκες, τις οποίες εχεις τοποθετήσει ανά 2 εκατοστά σε μια ξύλινη επιφάνεια. Σκοπός αυτής της κατασκευής είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα πλέγμα για να στεγνώνουν τ' αυγά σου εύκολα και χωρίς να χτυπηθούν μεταξύ τους και να στεγνώσουνσ ομοιόμορφα.

Τοποθέτησέ τα σ΄ένα κουτί

Αν θέλεις να βάψεις τα αυγά με χρώμα ψεκασμού, αυτή η κούτα είναι η καλύτερη λύση για να μην λερώσεις τίποτα. Χρησιμοποιώντας την ιδέα του pin-board συνδυαστικά με την ξύλινη επιφάνεια (την προηγούμενη λύση που σου δώσαμε) μπορείς να εξασφαλίσεις άρτιο αποτέλεσμα βαφής χωρίς λεκέδες!Και ένα ωραίο tip: Άν θέλεις να κάνεις πουά σχέδια επάνω στα αυγά, χρησιμοποίησε μια μπατονέτα. Αν θέλεις να δημιουργήσεις πιτσιλωτό αποτέλεσμα απλώς βούτηξε μια μικρή βούρτα (με σκληρές τρίχες) στο χρώμα που θέλεις και τίναξέ την στην επιφάνεια του αυγού.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ