Δίχασε τους Κύπριους δημοσιογράφους το βιβλίο «Ραντεβού με τους Στρατηγούς» (photos)

Δίχασε τους Κύπριους δημοσιογράφους το βιβλίο «Ραντεβού με τους Στρατηγούς» (photos)

Διίστανται οι απόψεις σε ότι αφορά το βιβλίο «Ραντεβού με τους Στρατηγούς« της δημοσιογράφου Άννας Αντρέου.

Από τη μία ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μάυρος με σημερινό άρθρο στην εφημερίδα «Σημερινή» άσκησε κριτική τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου όσο καθώς και για τη «συμβολή» του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΓΓ ΑΚΕΛ στην παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου. Στο κάτω μέρος του κειμένου, μπορείτε να διαβάσετε αυτούσιο το δημοσίευμα του κυρίου Μαύρου.

Ωστόσο, στους υποστηρικτές του βιβλίου φαίνεται πως εντάσσεται ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Mega Κύπρου, Λουκάς Φουρλάς, ο οποίος με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε το βιβλίο «εκπληκτικό από μία εξαιρετική συνάδελφο». Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

VIVLIO FOUR

Μάλιστα, η ίδια η δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου, με ανάρτηση της σε social media, «ευχαρίστησε το Λάζαρο Μάυρο για τη διαφήμιση»! Δείτε φωτογραφία:

VIVLIO

Διαβάστε αυτούσια τη σημερινή αρθρογραφία του Λάζαρου Μαύρου στην εφημερίδα Σημερινή:

 

«Ε Ι Ν Α Ι ΟΝΤΩΣ ιδιαίτερης σημασίας: 1η φορά στα 42 χρόνια της τουρκικής κατοχής, η επίσημη συμβολή του Προέδρου Αναστασιάδη του ΔηΣυ, μαζί με τον Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στην παρουσίαση βιβλίου εξωραϊσμού του Αττίλα, των αξιωματικών και των μονάδων των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στην Κύπρο του 1974.

Τ Ο ΒΙΒΛΙΟ, «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ», συνέγραψε η εγκατεστημένη 12 χρόνια στην Τουρκία, ανταποκρίτρια του ΡΙΚ κ. Άννα Ανδρέου εκ Μαθιάτη. Η επίσημη 1η παρουσίασή του προγραμματίστηκε για αύριο 18:30 στη Δημοσιογραφική Εστία με επίσημους ομιλητές τον ΠτΔ, τον Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ν. Χριστοδουλίδη.

Δ Ε Ν ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, εάν μετά τη Γερμανική Εισβολή του 1941 στην Ελλάδα υπήρξαν Έλληνες δημοσιογράφοι που έλαβαν συνεντεύξεις από αξιωματικούς των ναζιστικών δυνάμεων κι εξέδωσαν βιβλία με τα δικά τους «Ραντεβού με τους στρατηγούς του Χίτλερ». Ή, εάν λ.χ. Ρώσοι δημοσιογράφοι έκαναν κάτι τέτοιο με τους Ναζιστές εισβολείς στη Ρωσία και ποιοι, ποίων κομμάτων τα... παρουσίαζαν;

Γ Ι Α ΤΟ βιβλίο, της κ. Ά. Ανδρέου, που το έχουμε ήδη μελετήσει συγκρίνοντάς το με άλλα ονομαστικώς αναφερόμενα βιβλία άλλων συγγραφέων, δημοσιεύουμε σήμερα τη γνώμη μας στις σελ. 14-15 της «Σ». Φρονούμε ότι πρόκειται για ηθελημένο εξωραϊσμό των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής του 1974. Και προσπάθεια «εξισορρόπησης» - υποβάθμισης - αποσιώπησης του εύρους των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν τα στρατεύματα των εν λόγω Τούρκων στρατηγών Ιούλιο κι Αύγουστο 1974 στην Κύπρο.

Ε Ξ ΑΙΤΙΑΣ του βιβλίου της, πάντως, είναι μάλλον βέβαιο ότι, η συγγραφέας δεν πρέπει να φοβάται διώξεις από το τουρκικό κράτος, όμοιες εκείνων που υφίστανται πολλοί άλλοι Τούρκοι και ξένοι δημοσιογράφοι. Ούτε και στέρησης της μόνιμης παραμονής της, αν και ουδείς μπορεί να 'ναι σίγουρος με το καθεστώς Ερντογάν...

Α Γ Ν Ο Ο Υ Μ Ε βέβαια τι εγκωμιαστικά θα μελωδήσουν αύριο για το βιβλίο Αναστασιάδης & Άντρος. Δεν γνωρίζουμε αν το διάβασαν καν οι ίδιοι. Θυμόμαστε μόνο όσα οι ίδιοι ΔΕΝ λένε δημοσίως, χρόνια τώρα. Ιδίως, εκείνα που αποφεύγουν να πουν, εξ όσων είναι μαρτυρημένα κι από Τούρκους σε άλλα βιβλία, για την δράση των στρατευμάτων του Αττίλα. Για τους εν ψυχρώ δολοφόνους σε μαζικές εκτελέσεις αμάχων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων - Αγνοουμένων.
Και τους δράστες ομαδικών βιασμών ανυπεράσπιστων Ελληνοκυπρίων γυναικών. Η στάση τους απέναντι στα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε η Τουρκία στην Κύπρο, είναι περίπου το «εκάμαμεν τζι εμείς» που κατάφεραν να επιβάλουν, με Επιχειρήσεις Ψυχολογικού Πολέμου, τα Ηττημένα Μυαλά, ιδίως στην περίοδο 2002-2004 του Σχεδίου Ανάν.

Ε Κ Ε Ι Ν Ο ΤΟ «ΝΑΙ» στο Σχ. Ανάν του 2004 συνδέει έκτοτε τους κ.κ. Αναστασιάδη του ΔηΣυ και Άντρο του ΑΚΕΛ, με τη συγγραφέα του βιβλίου, καθώς υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια του Σχεδίου Ανάν...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Διάβασαν, άραγε, οι κ.κ. Αναστασιάδης, Άντρος και Χριστοδουλίδης την φρικτή μαρτυρία της Χαρίτας Μάντολες στο βιβλίο «ΩΣ ΑΛΗΘΩΣ» εκδ. Νεφέλη (2015) για όσα κακουργήματα διέπραξαν Κυριακή 21.7.1974 στην Ελιά, τα στρατεύματα του Πλοίαρχου Νεσέτ Ικίζ, 1ου εξωραϊζόμενου, «με τόσο πράο ύφος κι ήρεμη φωνή», στο «Ραντεβού με τους στρατηγούς» (σελ. 39-56) της κ. Ά. Ανδρέου;
Λάζ. Α. Μαύρος »