Ο Νίκος Τορναρίτης έστειλε μήνυμα μέσω Instagram στον Πρόεδρο Αναστασιάδη- Δείτε τι του έγραψε (pic)

Ο Νίκος Τορναρίτης έστειλε μήνυμα μέσω Instagram στον Πρόεδρο Αναστασιάδη- Δείτε τι του έγραψε (pic)

Μέσω Instagram απευθύνθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη με αφορμή τις επικείμενες συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Μον Πελεράν.

Διαβάστε αυτούσιο το μήνυμα

Αγαπητέ Πρόεδρε
Στο θέρετρο Μον Πελεράν και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, σας αναμένει η πιο μεγάλη δοκιμασία στην πολιτική σας σταδιοδρομία.

Είστε ο εκφραστής της γενιάς των πολιτικών που πήρε όλο το βάρος για αντιμετώπιση των συνεπειών της εισβολής και κατοχής 42 χρόνων, επωμιζόμενος την ευθύνη για την επίλυση του Κυπριακού και αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης.

Έχετε λάβει τη σκυτάλη στο τιμόνι της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους πολιτικούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κύπρου τη δεκαετία του ’50 και του ‘60, με ξεχωριστή μορφή, τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη.

Έχετε επίγνωση ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων και ως πολιτικός που στάθηκε με τόλμη σε κάθε κρίσιμη στιγμή του Κυπριακού, ότι η μοίρα του λαού μας δεν είναι η εθνική συρρίκνωση στο μισό έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σιωπηρή διχοτόμηση.

Σε σας έτυχε ο κλήρος να διαχειριστείτε το μέλλον των Κυπρίων που τώρα μεγαλώνουν χωρίς μνήμες και βιώματα από την κατεχόμενη πατρίδα.

Σε σας έτυχε ο κλήρος να λάβετε ιστορικές αποφάσεις για τα παιδιά μας που δεν γεννήθηκαν ακόμη.

Αυτή την ώρα, έχετε στους ώμους σας το βάρος της ευθύνης για μια σκληρή διαπραγμάτευση που θα απαλλάξει τον τόπο από κατοχικά στρατεύματα, συρματοπλέγματα και θα καταστήσει την πατρίδα μας ως πλήρες και φυσιολογικό κράτος μέλος της ΕΕ ελεύθερη, επανενωμένη με όλες τις κοινοτικές ελευθερίες σε όλο το μήκος και πλάτος της.

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του παρελθόντος, του φόβου, του μίσους και της διαίρεσης.

Πάρτε δύναμη από την προοπτική της ειρήνης και της ελπίδας.

Εργαστείτε με καθαρό μυαλό και με γνώμονα μόνο το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου μας. Διαπραγματευτείτε για να καταλήξετε σε ένα έντιμο συμβιβασμό, ένα συμβιβασμό που να μην αφήνει πίσω του νικητές ή ηττημένους.

Γνωρίζω ότι το έργο σας είναι πολύ δύσκολο. Τα χρόνια της κατοχής και της διαίρεσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων άφησαν αξεπέραστα στίγματα. Σε αυτό τον αγώνα σας θα έχετε μαζί σας την υπεύθυνη πολιτική ηγεσία, τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, τους απλούς ανθρώπους που θέλουν να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα και να αναγεννήσουμε τον τόπο μας, απελευθερώνοντας όλες τις δυνάμεις των ανθρώπων μας .