Ο 20χρονος γιος Κύπριας παρουσιάστριας αποφάσισε να την εγκαταλείψει και ζήσει με τους παππούδες

Ο 20χρονος γιος Κύπριας παρουσιάστριας αποφάσισε να την εγκαταλείψει και ζήσει με τους παππούδες
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Ο γιος της παρουσιάστριας είναι πλέον ενήλικας και δίνει την πρώτη του συνέντευξη αποκαλύπτωντας άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής της οικογένειας.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Πανταζή τον 20χρονο γιο της Κύπριας ψυχολόγου και παρουσιάστριας, Θέκλας Πετρίδου, ο οποίος μίλησε στο Down Town για τη σχέση του με τη μητέρα του και όχι μόνο.

«Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στην Πάφο», ξεκινά να μου λέει. «Όταν ήμουν έξι χρόνων μετακομίσαμε στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια του λυκείου, όμως, επέστρεψα στην Πάφο, στον παππού και στη γιαγιά μου, λόγω κάποιων διαφωνιών με τη μητέρα μου, αλλά και επειδή δεν άντεχα άλλο στη Λευκωσία».

Πώς το είπες στη μητέρα σου;

Σε μια από τις διαφωνίες μας με τη μητέρα μου, με τον παππού μου να είναι μπροστά, είπα: «Εγώ θα πάω στην Πάφο!». Στην αρχή, μάλλον, το είχα αναφέρει από πείσμα -ήμουν και σε μια ηλικία εφηβείας, μην ξεχνάς- αλλά μετά από μια βδομάδα το έκανα πράξη. Είχα πει στη μητέρα μου: «Θέλεις να μείνω στη Λευκωσία για να είσαι εσύ ευχαριστημένη, αλλά εγώ να μην έχω ένα αντρικό πρότυπο να ακολουθήσω, αφού ο παπάς μου δεν ζει μαζί μας και δεν έχουμε ουσιαστικές επαφές; Εγώ έχω τον παππού μου σαν τον παπά μου!». Τελικά, συμφώνησε. Την επόμενη βδομάδα, μάζεψα τα πράγματά μου κι έφυγα.

Το μετάνιωσες;

Ούτε στιγμή! Είχα αποφασίσει πως είναι καλύτερο για μένα να τελειώσω το σχολείο κοντά στον παππού και στη γιαγιά – δεν ήταν ότι πήγα να ζήσω μαζί με κάποιους «άγνωστους». Και, μέχρι σήμερα, όταν επιστρέφω από τις σπουδές μου, από το Portsmouth της Αγγλίας -σπουδάζω Sports and Exercise Science εκεί- συνεχίζω να ζω στην Πάφο. Όχι στη Λευκωσία, μαζί με τη μητέρα μου και την αδελφή μου.

Τη μητέρα σου πότε την έβλεπες;

Κάθε σαββατοκύριακο ερχόταν στην Πάφο. Αλλά και καθημερινά το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια, με έπαιρνε στο skype, καταλαβαίνεις… (γελάει). Παρόλα αυτά, δεν ήταν ποτέ πιεστική. Και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ σ’ εκείνη. Ήξερε να κρατάει τα όρια.

Πώς και δεν αποφάσισε η Θέκλα να σε ακολουθήσει στην Πάφο;

Το πρόβλημα δεν ήταν η πόλη. Ήταν οι συνθήκες ζωής, τις οποίες ήθελα να αλλάξω. Ή μπορεί και να μην ήθελα να τις «εξηγήσω» εκείνο το διάστημα. Εξάλλου, οι δουλειές της μητέρας μου και οι εκπομπές που δούλευε ήταν στη Λευκωσία – θα ήταν πολύ δύσκολο να μετακομίσει μαζί μας, λόγω της απόστασης.

Νιώθεις πως της χρωστάς πολλά;

Εκείνη γράφει στο βιβλίο της «Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά. Ένα ανορθόδοξο εγχειρίδιο μητρότητας» πως οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους για να γίνουν ευτυχισμένα στη ζωή τους και υγιή μέλη της κοινωνίας. Είμαι σίγουρος πως, με βάση τα δεδομένα που είχαμε στην οικογένειά μας, εκείνη το χειρίστηκε όπως έπρεπε. Την αγαπώ τη μάνα μου – κι ας της το λέω σπάνια.

Θα ήθελες να είχες μεγαλώσει με την ιδεατή εικόνα η μητέρα και ο πατέρας σου να είναι μαζί; Να ήταν αλλιώς τα πράγματα;

Σε ένα ιδανικό σενάριο, ναι.

Σε ποιες περιπτώσεις σου έλειπε ο πατέρας σου;

Κοίτα, μικρότερος, δεν μου έλειπε και τόσο πολύ. Εντάξει, με πείραζε που δεν τον είχα σε κάποιες γιορτές, αλλά μέχρι εκεί. Μεγαλώνοντας, όμως, αυτή η ανάγκη, αυτή η απουσία, μεγάλωνε.

Κι έτσι ο παππούς σου λειτουργούσε και ως πατρικό πρότυπο για σένα;

Ναι, ακριβώς. Τον παππού μου τον ένιωθα -και τον νιώθω- σαν πατέρα μου. Αυτό ήταν πάντα σαφές.

Έχετε επαφές σήμερα με τον μπαμπά σου;

Τυπικές. Ξέρω ποιος είναι ο παπάς μου. Δεν αλλάζει.

Δείτε τη φωτογράφηση του Λάζαρου στον περιοδικό Down Town στην γκαλερί πιο πάνω.

Διαβάστε περισσότερα για την media showbiz πατώντας εδώ!