Αλίκη Βουγιουκλάκη: Είχε παντρευτεί κρυφά αυτόν τον επιχειρηματία! Η σχέση που δεν γνώριζε κανείς!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Είχε παντρευτεί κρυφά αυτόν τον επιχειρηματία! Η σχέση που δεν γνώριζε κανείς!

Αποκάλυψη βόμβα για την θρυλική ηθοποιό!

Αποκάλυψη! Η σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη που κανείς δεν γνώριζε μέχρι τώρα! Αυτός ήταν ο επιχειρηματίας που είχε παντρευτεί κρυφά!

Εθνική σταρ. Μια και μοναδική. Είδωλο. Μύθος. Εκείνη, η Αλίκη, το Αλικάκι των ασπρόμαυρων χρόνων μιας χώρας που είχε χορτάσει πόλεμο, απώλεια, φτώχεια και πια, πεινούσε για γέλιο, νιάτα, χαρά. Τα βρήκε στο πρόσωπό της. Ακόμα τα βρίσκει. Ακόμα και σήμερα, το «ροζ» κινηματογραφικό όνειρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές.

Ποντικάκι, Κλωτσοσκούφι, Σταχτοπούτα και σκανδαλιάρα μαθητριούλα Λίζα Παπασταύρου, Δόλωμα και Νεράιδα – στην οθόνη, η Αλίκη ζωντάνεψε με επιτυχία, τα πιο δημοφιλή γυναικεία αρχέτυπα. Άλλωστε και η ίδια ήταν κοκέτα, ναζιάρα, ένα θηλυκό ως τα μύχια, τα βαθύτερα κύτταρά της, πλασμένο για να ξελογιάζει τα αρσενικά. Γυναίκα-«αντράκι», από τη μια, τρυφερή, όλο προσφορά «γκέισα» από την άλλη. Και μέσα της, βαθιά, ένα παιδί που είχε ορφανέψει βίαια και «πεινούσε» για ασφάλεια.

Πάντα της άρεσαν τα φλερτ, οι έρωτες. Φασαριόζα, πειραχτήρι από μικρή, τραβούσε όλα τα βλέμματα – στο σχολείο, διηγούνται, οι φίλες της από κείνη την εποχή, ήταν ερωτευμένα μαζί της, όλα τα αγόρια των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου.

Ο ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ»

Το 1972, τρία χρόνια μετά τη γέννηση του Γιαννάκη, στην καρδιά της χούντας των συνταγματαρχών κι ενώ ο γάμος της με τον Δημήτρη είχε ουσιαστικά, νεκρώσει, γνώρισε σε μια δεξίωση τον εκδότη Νίκο Μομφεράτο, της «Απογευματινής». Όπως εξιστορεί ο γιος της εθνικής σταρ στο βιβλίο του, «η χημεία τους ταίριαζε απόλυτα». Κι ακόμα: «Η Αλίκη φαίνεται να είχε μεγάλη ανάγκη να συναντάει εκείνη την περίοδο τον εκδότη, καθώς εκείνος τη φρόντιζε πολύ και πρόσεχε ακόμα και την εμφάνισή της». Ήταν ένα συναίσθημα, που είχε χρόνια να νιώσει. Ο Μομφεράτος, τη στήριξε πολύ, στο διαζύγιό της, στα οικονομικά της αδιέξοδα, στην αντιδικία της με τον Φίνο, τότε που το «καράβι» της Φίνος Φιλμ είχε αρχίσει να «μπάζει νερά». Κι εκείνος της έκανε πρόταση γάμου, χωρίς όμως να πάρει θετική απάντηση – άλλωστε, ο Μομφεράτος, ήταν μόνο ένα «επεισόδιο», ο πρόλογος στον μεγάλο έρωτα της Αλίκης, για έναν άλλο άντρα. Τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη.

Γνωρίστηκαν (σύμφωνα με όσα λέει η φίλη της, δημοσιογράφος Κίκη Σεγδίτσα στο βιβλίο της «Σπασμένα καράβια: Α. Βουγιουκλάκη – Γ. Ηλιάδης»), τον Νοέμβριο του 1976, στο εστιατόριο «Σκορπιός», μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα του έργου της «Νυφικό κρεβάτι». Η Αλίκη συνοδευόμενη από τον Μομφεράτο, μπήκε μέσα φουριόζα και το κόκκινο παλτό της, που είχε ρίξει ανέμελα στους ώμους της, γλίστρησε και έπεσε στο πάτωμα. «Εκείνη υψώνει το βλέμμα της με νάζι και λίγο απαιτητικά, περιμένοντας πως κάποιος θα προθυμοποιηθεί να της το σηκώσει. Τότε είναι η πρώτη φορά που η ματιά της συναντιέται με αυτήν του Κύπριου επιχειρηματία. Τι είναι αυτό που την κάνει να θέλει να του επιβληθεί; Τον κοιτάζει με νόημα, σαν να ζητάει από κείνον να της σηκώσει το παλτό. Αυτός αδιαφορώντας για την απαίτησή της, της γνέφει αρνητικά με το βλέμμα και αφήνει την πρωτοβουλία στον μετρ. Θυμός φλογίζει τη ματιά της αλλά ταυτόχρονα ένα περίεργο συναίσθημα την κυριεύει».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

«Το ‘χω βάρος πως όταν ξεκίνησε το φλερτ της με τον Ηλιάδη – που τότε ήταν ιδιοκτήτης του “Σκορπιού”- όλο με έβαζε να λέω στον Μομφεράτο πως ήθελα, τάχα, μακαρόνια από τον “Σκορπιό”», μου είχε πει ο φίλος και έμπιστός της, Τόλης Σταματίκος, σε μια παλιά συνέντευξη στο Down Town. «Κι έτσι δεν τραβούσε εκείνη τις υποψίες. Αργότερα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Μομφεράτος μού το ‘χε πετάξει: «Φίλτατε Τόλη, εσύ και η φιλενάδα σου θα μου πληρώσετε όλες τις μακαρονάδες που φάγαμε στον “Σκορπιό”…».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Είχε παντρευτεί κρυφά αυτόν τον επιχειρηματία! Η σχέση που δεν γνώριζε κανείς μέχρι τώρα!

O Τόλης Σταματίκος ήταν ένας από τους πέντε ανθρώπους που ήταν παρόντες στον μυστικό γάμο της Αλίκης. «Η Αλίκη ερωτεύτηκε πολύ τον Ηλιάδη, όπως και κείνος. Μάλιστα, νομίζω, πως στο βάθος ποτέ δεν την ξεπέρασε. Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο μόνος άντρας που τη σεβόταν, σεβόταν το περιβάλλον της, αγαπούσε τους φίλους της, το παιδί της. Αλλά ο Κόκος -αυτό ήταν το χαϊδευτικό του- είχε αδυναμία στα παιδιά του και ήθελε να τα βλέπει περισσότερο, κάτι που η Αλίκη δεν κατάλαβε, παρότι είχε και κείνη την ίδια λατρεία στον Γιάννη. Ήμουνα μάρτυρας στον γάμο της, με πήρε η ίδια τηλέφωνο στη Νέα Υόρκη και μου είπε “σου έχω μια έκπληξη, έλα αμέσως πίσω, παντρεύομαι”. Η τελετή έγινε μες στο κέντρο της Αθήνας, στο παρεκλήσσι της Μητρόπολης και δεν πήρε κανένας μυρουδιά. Πέντε άνθρωποι το ξέραμε: ο Μάικ Ροζάκης που ήταν και κουμπάρος, η γυναίκα του, η Νότα, η Μουμού η Ηλιοπούλου, ο Σπύρος ο Παγιατάκης. Για χρόνια ολόκληρα δεν το είχε πει η Αλίκη σε κανέναν, ούτε στη μάνα της, ούτε στα αδέρφια της. Γιατί τον παντρεύτηκε; Γιατί τον αγαπούσε πολύ. Η Αλίκη, όταν αγαπούσε, αγαπούσε φοβερά. Τον ήθελε δικό της τον άντρα, ήθελε να είναι δική του. Στο διαζύγιο, αργότερα, εγώ ήμουνα μάρτυρας του Γιώργου – παραμονές της δίκης, θυμάμαι, με είχε πάρει τηλέφωνο: “Σε παρακαλώ, σε εξορκίζω, δεν θέλω να ειπωθεί τίποτα σε βάρος της Αλίκης. Για μένα πες ό,τι θες”. Και πάλι, τόσοι άνθρωποι, δικηγόροι, δικαστές, τόσος κόσμος και για το διαζύγιο δεν έφτασε ούτε λέξη στις εφημερίδες. Μπορείς να το πιστέψεις αυτό; Της στοίχισε όμως πολύ αυτός ο χωρισμός, πρώτη φορά την είδα να κλαίει. Να κλαίει στ’ αλήθεια, όχι στα ψέματα…».

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σοκάρει η αποκάλυψη... Πως έμαθε ότι έχει καρκίνο;

Ο Νίκος Γαλανός βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό της Πέμπτης και παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Φαίη Σκορδά.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία συνεργάστηκαν επί χρόνια, ενώ αποκάλυψε πώς η "Εθνική Σταρ" έμαθε ότι είχε καρκίνο.

"Όταν έφυγα από την Τζένη και πήγα στην Αλίκη, υπήρχε μια παρεξήγηση μεταξύ τους. Δεν είχα ποτέ σχέση ούτε με την Τζένη, ούτε με την Αλίκη. Ήμουν σε σημαντικές στιγμές μαζί με την Αλίκη. Μέχρι και στο τέλος, στη Μελωδία της Ευτυχίας, όπου ήταν το δυσάρεστο γεγονός… Εγώ την πήρα και πήγαμε στο διαγνωστικό κέντρο. Εγώ τότε πάθαινα κάτι ζαλάδες που δεν ήξερα τι είναι και της είπα θα πάω να κάνω εξετάσεις, δεν πάμε παρέα;

Εγώ είχα καταλάβει ότι υπήρχε θέμα. Το είχα καταλάβει από την Αθήνα που ήμασταν. Αλλά δεν συζητιόταν. Και πήγαμε μαζί. Έκανε κι εκείνη εξετάσεις. Οι πρώτες εξετάσεις που βγήκαν δεν ήταν καλές. Κατάλαβαν οι εκεί γιατροί, ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά της είπαν να ξανακάνουν εξετάσεις. Και όταν έγιναν και οι δεύτερες εξετάσεις της είπαν ότι «μάλλον θα πρέπει να σας δει ο δικός σας γιατρός» και ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία. Σταματήσαμε τις παραστάσεις. Ήταν Πρωτομαγιά που δεν θα παίζαμε και μετά νομίζω είχαμε άλλη μια εβδομάδα ή δύο. Στεναχωριόταν που θα έπρεπε να κλείσουμε το θέατρο. Μου έλεγε «και θα μείνουν τα παιδιά χωρίς δουλειά;». Της λέω το πολύ πολύ αποζημίωσε τους τους ανθρώπους, έτσι κι αλλιώς θα τελειώναμε, κοίταξε την υγεία σου. Ήμασταν μαζί σε σημαντικές στιγμές, ήμασταν πολύ φίλοι και είχαμε μιλήσει πάρα πολύ για πράγματα που λέγονται και για πράγματα που δεν λέγονται. Ούτε έχω πει ποτέ, ούτε θα πω...", είπε χαρακτηριστικά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το νέο διαμέρισμα της Αλίκη Βουγιουκλάκη! Η ηθοποιός ξεψύχησε πριν το χαρεί! Θα πάθετε πλάκα...

Ο δρόμος πίσω από τα παλιά Ανάκτορα έχει τη δική του ιστορία. Κάποιος την έγραψε με κόκκινα γράμματα σε ένα από τα κουδούνια της πολυκατοικίας του αριθμού 3: το κουδούνι έγραφε απλώς «Αλίκη», γιατί, ούτως ή άλλως, οι πάντες γνώριζαν πως το ρετιρέ του κτιρίου φιλοξενούσε το πιο λαμπρό αστέρι της ελληνικής show business.

Καλώς ήλθατε, στην οδό Στησιχόρου. Η επιλογή της περιοχής των Ανακτόρων για την πρώτη της κατοικία είχε ιδιαίτερη σημειολογία για την «εθνική σταρ».

Το επτασφράγιστο μυστικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη! Όταν τη νάρκωσαν και της έκαναν έκτρωση με το ζόρι!

 

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Αντάξιο μιας σταρ.Ποζάροντας στο ανανεωμένο σαλόνι του διαμερίσματος, στα τέλη της δεκαετίας του '70.
Η τοποθεσία δεν ήταν φυσικά τυχαία. Το κομμάτι γης ανάμεσα στην Ηρώδου Αττικού και τη Ρηγίλλης δεν ήταν απλώς το αριστοκρατικότερο της Αθήνας. Η μικρή του απόσταση από τα Ανάκτορα υπογράμμιζε, τρόπον τινά, τον τίτλο της Αλίκης ως «βασίλισσας της μεγάλης οθόνης»...

Το πολυτελές σπίτι είχε αγοραστεί από την ηθοποιό πολύ νωρίς, στις αρχές της δεκαετίας του '60. «Ποιος από αυτούς τους τοίχους είναι της Φίνος Φιλμς;», την είχε ρωτήσει τότε ο Φιλοποίμενας Φίνος, θέλοντας να τονίσει στην «εθνική σταρ» ότι είχε κάνει τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της στην εταιρεία του, όπως επίσης και να της υπενθυμίσει ότι είχε το υψηλότερο κασέ. «Κανείς!», του είχε απαντήσει ευθαρσώς η Αλίκη, που είχε χρηματοδοτήσει την αγορά από τα έσοδα της πρώτης πανελλαδικής περιοδείας της, η οποία είχε σπάσει ταμεία ανά τη χώρα, κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων. Υπήρχαν βέβαια και κάποιοι ψίθυροι που ήθελαν το διαμέρισμα ως ένα από τα ανταλλάγματα που είχε δώσει στην ηθοποιό η Φρειδερίκη, προκειμένου να εγκαταλείψει το φλερτ με το διάδοχο Κωνσταντίνο. Ήδη από τότε η εμμονή του κοινού γεννούσε φήμες που ανήκαν όμως αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας...

Ιδιωτική ζωή.Στο queen size κρεβάτι της μαζί με το αγαπημένο της σκυλάκι.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Για αρκετά χρόνια μετά την αγορά του ακινήτου, η Αλίκη εξακολουθούσε να μένει με τη μητέρα της. Στην οδό Στησιχόρου μετακόμισε το 1965, μετά το γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο ηθοποιός δεν ήθελε αρχικά να ζήσει εκεί. Εκλάμβανε ίσως την επιθυμία της σταρ, που είχε μεγαλώσει στο Μαρούσι και στη συνέχεια, καθώς τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας αυξάνονταν, στον όχι και τόσο chic Άγιο Παύλο, ως μεγαλομανία. Θεωρούσε ότι το σπίτι ήταν «υπερβολικά μεγάλο». Ως γνήσιος Πειραιώτης ίσως και να μην ήταν και τόσο ενθουσιασμένος με την προοπτική να μείνει σε ένα σπίτι που είχε αγοραστεί με τα χρήματα της γυναίκας του...

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Όπως και να έχει, το διαμέρισμα επιπλώθηκε σε μοντέρνο για την εποχή στιλ, όλο σουηδικό ξύλο, δερμάτινους καναπέδες και νεωτερισμούς. Centerpiece το μπαρ, που την εποχή εκείνη ήταν απαραίτητη προσθήκη στα αθηναϊκά νοικοκυριά, ενώ το κρεβάτι του ζευγαριού με τη γαλάζια ταπετσαρία ήταν μάλλον πιο κλασικό από την υπόλοιπη επίπλωση και παρέπεμπε στην επίσης γαλάζια κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισσάβετ...

Αλίκη και Δημήτρης.Στην κουζίνα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Η Αλίκη βέβαια σπάνια μαγείρευε. Σπεσιαλιτέ της; Οι τηγανητές πατάτες.
Το σπίτι θα γινόταν το σκηνικό του μεγάλου τους έρωτα, αλλά και των χειρότερων καβγάδων τους... Η Αλίκη θα παραπονιόταν για χρόνια αργότερα για το πώς κάποια Χριστούγεννα ο Παπαμιχαήλ γκρέμισε το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ή για το πώς με τον πρώτο καβγά, εκείνος έβγαζε τη βέρα του, την ακουμπούσε στο κομοδίνο και αποκοιμιόταν με γυρισμένη την πλάτη του.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Έπειτα από έναν τέτοιο μεγάλο καβγά, ο Παπαμιχαήλ θα ξύπναγε για να ακούσει την Αλίκη να τηλεφωνεί στον Γιώργο Λαζαρίδη και να του λέει λεπτομέρειες του τσακωμού, προκειμένου ο σεναριογράφος να τις χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της ταινίας «Η αγάπη μας», που όταν προβλήθηκε έμοιαζε πραγματικά βγαλμένη από τη ζωή του διάσημου ζευγαριού. Ίσως επειδή τελικά ήταν...

Στο πιάνo.Σκηνοθετημένη πόζα για τις ανάγκες του φακού.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Ο ερχομός του γιου τους, Γιάννη, το 1969 γέμισε το σπίτι χαρά, δεν ήταν όμως αρκετός ώστε να σώσει το γάμο των γονιών του, που θα χώριζαν ουσιαστικά έπειτα από δύο χρόνια και θα έδιναν το οριστικό τέλος στο γάμο τους επεισοδιακά το καλοκαίρι του 1974. Το σπιτικό της Αλίκης μετά την «έξοδο» του Παπαμιχαήλ θα άλλαζε μορφή και ενοίκους. Η πιστή αμπιγέζ της, Νότα Κονοπίση, μετακόμισε εκεί, όπως άλλωστε και η γκουβερνάντα του μικρού Γιάννη, που θα έμενε κοντά στην οικογένεια μέχρι που εκείνος θα μεγάλωνε.

Εδώ, Αλίκη.Όταν σήκωνε το τηλέφωνο, χρησιμοποιούσε την πιο κοντράλτο «καθημερινή» της φωνή ή καμιά φορά προσποιούνταν ότι είναι η καμαριέρα της, για να αποφύγει τους ανεπιθύμητους...

Το άλλο που άλλαξε στα μέσα της δεκαετίας του '70 ήταν βέβαια η διακόσμηση, που πλέον συντονίστηκε με τις μαξιμαλιστικές τάσεις της δεκαετίας. Χρυσοποίκιλτοι καθρέφτες, βαρύτιμα ασημένια κηροπήγια, λευκές μοκέτες, πίνακες του Βασιλείου, γυάλινα τραπέζια και μια σειρά από επίχρυσους Βούδες, που είχαν επικριθεί με αρκετή κακοπροαίρετη διάθεση ως κακόγουστοι από πολλούς επισκέπτες του σπιτιού τότε...

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Κατόπιν, το διαμέρισμα της Στησιχόρου θα φιλοξενούσε το δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη, με τον οποίο η Αλίκη θα πόζαρε σημαδιακά στο ίδιο κρεβάτι που μοιραζόταν με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, και αργότερα τον Βλάσση Μπονάτσο αλλά και τον Κώστα Σπυρόπουλο. «Σε χωριστές κρεβατοκάμαρες, βέβαια», όπως θα εξηγούσε η Αλίκη. «Ανεξαρτησία...».

Επισκέπτες. Στην είσοδο του σπιτιού σε μια σπάνια φωτογραφία.

Μετά την αποκατάσταση των καταστροφών, το νέο διαμέρισμα ήταν έτοιμο να υποδεχτεί την Αλίκη, η οποία ήταν ενθουσιασμένη με το τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να το χαρεί. Την άνοιξη του 1996 είχε προσκαλέσει τον Κλεισθένη να την απαθανατίσει χαρούμενη στο νέο της σαλόνι και στη βεράντα, όπου είχε βγάλει μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της. Η αντίστροφη μέτρηση όμως είχε ήδη αρχίσει για το τέλος, που θα γραφόταν τόσο πικρά στις 23 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς...

Από τον Μιχάλη Αργυρόπουλο για το περιοδικό ''House by Life&Style''.

Καλή όρεξη.Στην κουζίνα, την εποχή που ήταν παντρεμένη με τον Παπαμιχαήλ.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ξεψύχησε πριν χαρεί το νέο της διαμέρισμα! Δείτε φωτογραφίες από μέσα!

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο διαμέρισμα θα γίνονταν και άλλες ανακαινίσεις, καθώς ο Γιάννης μετακόμισε σε ένα στούντιο στην ίδια πολυκατοικία και η παλιά διακόσμηση έδειχνε πλέον «κουρασμένη». Για όσο διάστημα διήρκεσαν οι εργασίες, η Αλίκη διέμενε στο Meridien, όπου είχε και την ατυχία να πέσει θύμα ληστείας. Όταν ολοκληρώθηκε, η νέα εικόνα του διαμερίσματος παρέπεμπε στο αγγλικό στιλ, με κόκκινα δωμάτια και χαρακτηριστική βαρύτιμη επίπλωση.

Πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες όμως υπήρξε μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν, εξαιτίας κακής κατασκευής, το νέο τζάκι που είχε τοποθετηθεί έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές αλλά και στεναχώρια στην ηθοποιό, που είχε αποδώσει, με επεισοδιακή εμφάνισή της στην τηλεόραση, όλες τις ευθύνες για τη φωτιά στη διακοσμήτρια...

Πηγή: Newsbomb.gr