Γώργος Λάνθιμος και Έμμα Στόουν στην Ελλάδα

Γώργος Λάνθιμος και Έμμα Στόουν στην Ελλάδα

Αφορμή; Η νέα ταινία του Έλληνα βραβευμένου σκηνοθέτη.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος μας εντυπωσιάζει γι' ακόμα μια φορά με τις επιλογές και τα επαγγελματικά του βήματα. Έπειτα από την ταινία «Η Ευνοούμενη» και την καμπάνια της Gucci, o διάσημος σκηνοθέτης και φωτογράφος θα βρεθεί στην Ελλάδα για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας. Πρωταγωνιστές; Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός ,Emma Stone και ο ταλαντούχος ηθοποιός Damien Bonnard.

Η υπόθεση της ταινίας ακόμη αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Το έργο θα συνδυάσει τις εικαστικές τέχνες και την κλασσική μουσική και θα προβληθεί στις 22, 23 και 27 Μαΐου 2020, στην αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνοδευόμενο από ζωντανή ορχήστρα. Η ταινία γυρίζεται σε συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στα πλαίσια του προγράμματος The Artist on the Composer. Η πρώτη ταινία αυτού του προγράμματος δημιουργήθηκε από τον Έλληνα σκηνοθέτη Νίκο Ναυρίδη. Οι ταινίες αυτές χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF), το οποίο επιδιώκει να ενισχύσει την καλλιτεχνική προβολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Γιώργος Λάνθιμος εκτός από την σκηνοθεσία, έχει αναλάβει την παραγωγή αλλά και το σενάριο της ταινίας. Τα σκηνικά είναι της 'Αννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου και το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Executive producer στην Ελλάδα είναι η Ελένη Κοσσυφίδου, executive producer Rebecca Skinner-Superprime Films.

Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer, συνεπιμελούνται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.