Ο Γιώργος Λάνθιμος ξεκινάει γυρίσματα για τη νέα του ταινία - Με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν

Ο Γιώργος Λάνθιμος ξεκινάει γυρίσματα για τη νέα του ταινία - Με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ ανακοίνωσαν την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος εικαστικών εγκαταστάσεων «The Artist on the Composer».

O Γιώργος Λάνθιμος επιλέγει αυτή τη φορά για πρωταγωνιστές του την Έμμα Στόουν, με την οποία συνεργάστηκε στο «The Favourite», και τον Νταμιέν Μπονάρ, ταλαντούχο Γάλλο ηθοποιό βραβευμένο με Σεζάρ, ενώ στο μοντάζ συνεργάζεται και πάλι με τον βραβευμένο Γιώργο Μαυροψαρίδη.

Το πρόγραμμα αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης, με τη συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer, μια τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ (www.neon.org.gr) συνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Οι συντελεστές της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Έμμα Στόουν και Νταμιέν Μπονάρ

Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης

Executive producer στην Ελλάδα: Ελένη Κοσσυφίδου

Executive producer: Rebecca Skinner-Superprime Films

Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ), Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Πηγη Cnn.gr