Η Γκαλ Γκαντότ θα υποδυθεί την Κλεοπάτρα

Η Γκαλ Γκαντότ θα υποδυθεί την Κλεοπάτρα

«Μου αρέσει να ξεκινώ νέα ταξίδια» είπε η Γκαντότ. «Λατρεύω τον ενθουσιασμό των νέων πρότζεκτ, τη συγκίνηση του να ζωντανεύω νέες ιστορίες.

Η Γκαλ Γκαντότ αποκάλυψε ότι θα συνεργαστεί ξανά με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας «Wonder Woman», Πάτι Τζένκινς, για ένα φιλμ με θέμα τη βασίλισσα των Πτολεμαίων στην αρχαία Αίγυπτο, Κλεοπάτρα.

«Μου αρέσει να ξεκινώ νέα ταξίδια» είπε η Γκαντότ. «Λατρεύω τον ενθουσιασμό των νέων πρότζεκτ, τη συγκίνηση του να ζωντανεύω νέες ιστορίες. Η Κλεοπάτρα είναι μια ιστορία που ήθελα να αφηγηθώ εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορώ να είμαι πιο ευγνώμων για αυτήν την ομάδα Α!!» τόνισε η Ισραηλινή ηθοποιός,

Η Λέτα Καλογρίδη, η οποία έχει γράψει το σενάριο των ταινιών «Αλέξανδρος», «Το Νησί των Καταραμένων» και «Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» θα είναι σεναριογράφος και εκτελεστική παραγωγός της κινηματογραφικής μεταφοράς της επικής ιστορίας για την Paramount Pictures.

Θύελλα διαμαρτυριών επειδή δεν είναι... μαύρη!

Η είδηση για το νέο «γυναικείο» κινηματογραφικό πρότζεκτ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους followers της Γκαντότ στο Instagram, με πολλούς να δηλώνουν ότι δεν βλέπουν την ώρα να την απολαύσουν στο ρόλο της εντυπωσιακής Κλεοπάτρας, της δαιμόνιας μονάρχη που κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση όμως, υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός χρηστών στα social media, και κυρίως στο Twitter που εξέφρασαν εκνευρισμό, ακόμα και οργή, επειδή επιλέχθηκε μια «λευκή ηθοποιός» (Γκαλ Γκαντότ) για να παίξει την συγκεκριμένη ιστορική φιγούρα. Πίσω από την ενόχληση των συγκεκριμένων χρηστών ήταν φυσικά το εσφαλμένο συμπέρασμα ότι η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη, καθότι Βασίλισσα της Αιγύπτου, και επομένως θα έπρεπε να την ενσαρκώσει μαύρη ηθοποιός στη μεγάλη οθόνη.

Η αλήθεια φυσικά είναι πως η Κλεοπάτρα Ζ' Φιλοπάτωρ ήταν αρχαία Ελληνίδα, και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν. Ειδικότερα, ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.