Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χρηματοδότησης

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χρηματοδότησης

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χρηματοδότησης και Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας!

Την 1η Μαρτίου, ξεκινά η νέα περίοδος αιτήσεων για το διαγωνισμό PowerUp! που διεξάγεται από την InnoEnergy. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση του μεγαλύτερου διαγωνισμού για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας που διενεργείται στην Κεντρική Ευρώπη. Ο διαγωνισμός είναι μια μοναδική ευκαιρία για επιχειρησιακή ανάπτυξη και εδραίωση παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Εκτός από τα χρηματικά βραβεία του τελικού, οι νικητές του διαγωνισμού προσδοκούν να συμμετάσχουν στο Highway®, το αναγνωρισμένου κύρους πρόγραμμα της InnoEnergy που βοηθά στη μετατροπή επιχειρηματικών ιδεών και σχεδίων σε εταιρείες που είναι ικανές να σταθούν στον επιχειρηματικό κόσμο. Το Highway® προσφέρει σε επίδοξους επιχειρηματίες επένδυση ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, καθώς και μια ευρύτερη υποστήριξη στην ανάπτυξης προϊόντος, στη προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και στη δημιουργία της επιχειρηματικής ομάδας, καθώς και στην πρόσβαση σε διεθνείς πελάτες αλλά και σε πηγές χρηματοδότησης.

Ο Jakub Miler, CEO της InnoEnergy για την Κεντρική Ευρώπη, εξηγεί πώς ο παράγοντας που διαφοροποιεί το PowerUp! από άλλους διαγωνισμούς, δεν είναι μόνο η εκτεταμένη εμπειρία των διοργανωτών, αλλά είναι κυρίως η επιχειρηματική προσέγγιση:

- Προσπαθούμε να προσφέρουμε λύσεις και να ανοίξουμε πόρτες – Η InnoEnergy είναι ένας κορυφαίος Cleantech accelerator και η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από οικονομικούς πόρους επενδύουμε τη γνώση μας και τις επαφές μας. Διευθύνουμε το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας παγκοσμίως, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 320 μέλη. Σε αυτά περιλαμβάνονται κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες στο χώρο της ενέργειας, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, δήμοι και περιφέρειες. Οι μέτοχοι μας περιλαμβάνουν εταιρείες όπως οι: Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO και η Tauron.

Οι διοργανωτές υπογραμμίζουν επίσης, πως λύσεις στις θεματικές της κινητικότητας (mobility), της κυβερνοασφάλειας (cyber security) και της αποθήκευσης ενέργειας (energy storage) είναι ιδιαίτερα επιθυμητές στην αγορά ενέργειας. Σε αυτές τις θεματικές περιλαμβάνονται επίσης τεχνολογίες που βοηθούν στη μείωση των εκπομπών βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα και αυτές που βοηθούν στην καταπολέμηση του νέφους. Ο περσινός νικητής, η HeatVentors, startup από την Ουγγαρία, παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο αποθήκευσης θερμικής ενέργειας που απαιτεί 90% λιγότερο χώρο και επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας 20 με 40%.

«Η πρόσβαση στην κοινότητα των startup είναι αναγκαίο βήμα για να επιτευχθεί ένας από τους βασικούς στόχους της στρατηγική μας μέχρι το 2030: να γίνουμε η πρώτη επιλογή των πελατών. Πιστεύουμε πως η συνεργασία με την InnoEnergy θα μας βοηθήσει να γίνουμε ένα ζωτικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού οίκο-συστήματος καινοτομίας και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να δουλέψουμε μαζί και σε μελλοντικά projects». – δήλωσε ο Zsolt Winkler, Διευθυντής του Open Innovation Hub του MOL Group, συνεργάτη της περσινής έκδοσης του διαγωνισμού.

Πριν από το μεγάλο τελικό του διαγωνισμού PowerUp! στην Πράγα αλλά και πριν από τους τοπικούς τελικούς που θα διεξαχθούν σε πάνω από 10 χώρες θα προηγηθούν εντατικά Bootcamps. Αυτά τα μοναδικά workshops, με κορυφαίους Ευρωπαίους μέντορες, δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επαληθεύσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να βελτιώσουν της ικανότητες τους στην παρουσίαση.

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να έχετε ένα πρωτότυπο (prototype), μία ομάδα και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, www.powerup.innoenergy.com, έως και τις 15 Απριλίου.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για το διαγωνισμό ακολουθώντας τους λογαριασμούς μας στα social media, σε Facebook και Twitter αλλά και να παρακολουθήσετε την κάλυψη του περσινού τελικού 2017 Final Gala.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το InnoEnergy:

KiNNO Consultants Ltd, HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο, Γιάννης Γεραγωτέλλης & Πάρης Ράλλης 210.6838950, hubgreece@innoenergy.com

Για περισσότερες πληροφορίες προς τους δημοσιογράφους: TheWorx Αρετή Αναστασιάδου & Λούση Ιωάννου +35722377745, areti@theworx.com.cy & lucy@theworx.com.cy

Σχετικά με την InnoEnergy

Η InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

· Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.

· Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για την δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.

· Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιριών που επεκτείνουν το ευρωπαικό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες προσφορές.

Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Σχετικά με την KiNNO Consultants Ltd.