Θετικά τα τελευταία αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων για την Κύπρο

Θετικά τα τελευταία αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων  για την Κύπρο

Βαρύ αίσθημα ευθύνης, πέραν της όποιας αισιοδοξίας, δημιουργούν τα αποτελέσματα τουριστικών αφίξεων Μαρτίου 2018, με τα οποία ολοκληρώθηκε επίσημα η χειμερινή περίοδος (Νοέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018) για την τουριστική μας βιομηχανία

Συγκριμένα, οι τουριστικές αφίξεις για την εν λόγω περίοδο παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 23.1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο φτάνοντας τις 613.000. Πρόκειται για την ιστορικά ψηλότερη χειμερινή απόδοση και τέταρτη διαδοχική αύξηση χειμερινής περιόδου. Σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο Νοεμβρίου 2013 - Μαρτίου 2014, οι αφίξεις της περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε υπερδιπλασιάστηκαν, από περίπου 300.000 σε 613.000 με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται σε 104%.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα κάθε άλλο παρά πρέπει να μας οδηγήσουν σε χαλάρωση ή εφησυχασμό. Ολόκληρο το τουριστικό οικοδόμημα της ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κύπρου, αλλά και ο κάθε φορέας ξεχωριστά, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και με συντονισμένη και σκληρή δουλειά να πετύχουμε βαθύτερη εμπέδωση της τουριστικής συνείδησης και κουλτούρας, στοχεύοντας στην προσφορά μιας καθ’όλα ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας στον περιηγητή. Οφείλουμε να περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους φορείς, εμπλεκόμενους και μη, αλλά και σε κάθε πολίτη ότι οι επισκέπτες μας αποτελούν πηγή ζωής για την Κύπρο και οξυγόνο για την οικονομία μας.

Παράλληλα, θα πρέπει πάντα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας να κτίσουμε το μέλλον της τουριστικής Κύπρου, με κύριους πυλώνες τη νέα στρατηγική τουρισμού, το κανονιστικό πλαίσιο και την τελική απόφαση του κράτους σε σχέση με τη αρχή διακυβέρνησης του τουριστικού τομέα.