ΑΚΕΛ για Cyta: Δεν θα υλοποιηθούν οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων για παράδοση του εθνικού μας πλούτο

ΑΚΕΛ για Cyta: Δεν θα υλοποιηθούν οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων για παράδοση του εθνικού μας πλούτο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης σε δηλώσεις του επισήμανε πως η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ οδηγούν την Cyta σε ιδιωτικά συμφέροντα ενώ φορτώνουν κι άλλα βάρη στους ώμους των φορολογούμενων.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η ηγεσία και η κυβέρνηση του Συναγερμού συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για να παραδώσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη της Cyta στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και για δημιουργία ολιγοπωλιακών συνθηκών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Αυτά όμως τα τεράστια κέρδη που οι κυβερνώντες θα αποσπάσουν από τους πολίτες για να τα παραδώσουν στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν θα είναι αρκετά για τους επίδοξους ιδιώτες επενδυτές. Ούτε θα τους φτάνουν τα πρόσθετα κέρδη από τα αυξημένα τέλη που μονίμως θα πληρώνουν οι καταναλωτές εξαιτίας του καρτέλ που θα στηθεί.

Γι’ αυτό και οι κυβερνώντες φροντίζουν έγκαιρα ώστε να τους απαλλάξουν και από την ευθύνη καταβολής του μισθολογίου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ των υπαλλήλων της Cyta, το οποίο εννοείται ότι θα φορτώσουν σε ετήσια βάση στους ώμους των φορολογουμένων.

Στο πλαίσιο του νεοφιλελεύθερου παραλογισμού και δογματισμού τους, κυβέρνηση και ηγεσία του Συναγερμού, όχι μόνο έχουν ξεχάσει τους γνωστούς αφορισμούς τους για το σπάταλο και υπερτροφικό κράτος, αλλά δεν έχουν καθόλου αναστολές να φορτώσουν τις χιλιάδες υπαλλήλους των ημικρατικών οργανισμών στο κρατικό μισθολόγιο και συνακόλουθα στους ώμους των φορολογουμένων.

Αυτή η μεθόδευση προωθείται χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη, αλλά μόνο και μόνο για να μπορούν να αυξήσουν περαιτέρω τα κέρδη τους οι ιδιώτες επενδυτές στους οποίους οι κυβερνώντες θα παραδώσουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συζητήσεις για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας στη Βουλή

Συζητήσεις για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας στη Βουλή

Αλλά ακόμη και αν υπάρχει ανάγκη για ορισμένες προσλήψεις, ξαναρωτούμε τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση γιατί να μην προσληφθούν συμπολίτες μας από τη μαύρη λίστα της ανεργίας, αφήνοντας ταυτόχρονα τους εργαζομένους των ημικρατικών στις δουλειές τους, όπως άλλωστε είναι και η δική τους έντονη επιθυμία;

Πρόσθετα, στο βαθμό που υπάρχει δυνατότητα να ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια ετησίως για εργαζόμενους που δεν θα τους έχει ανάγκη το κράτος, ρωτούμε τους κυβερνώντες γιατί δεν δαπανούν αυτά τα κονδύλια για σκοπούς ανάπτυξης και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές τους;

Είναι πέραν από ξεκάθαρο ότι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών, των καταναλωτών, των φορολογούμενων, των εργαζομένων και γενικότερα της οικονομίας είναι μέσα από την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών και τον παραπέρα εκσυγχρονισμό τους.

Το ΑΚΕΛ, όσο περνά από το δικό του χέρι, δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων για παράδοση του εθνικού μας πλούτου σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Συναγερμός και κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντι τους τη δυναμική αντίδραση του ΑΚΕΛ, μέσα και έξω από την Βουλή όπως θα συνεχίσουν να βρίσκουν απέναντι τους τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.