Προειδοποιήσεις για την προθεσμία αποζημιώσεων Κυπριακών Αερογραμμών

Προειδοποιήσεις για την προθεσμία αποζημιώσεων Κυπριακών Αερογραμμών

Αποζημιώσεις έχουν πάρει οι 818 πρώην εργαζόμενοι, ενώ υπολείπονται ακόμα 112 που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήματος για καταβολή χαριστικών αποζημιώσεων προς πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, εξαιρουμένων των πιλότων, των οποίων η απασχόληση τερματίσθηκε κατά ή μετά τον Οκτώβριο 2012.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει αποζημιώσεις 818 πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα, ενώ υπολείπονται άλλοι 112.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι, “με την παρέλευση της καθορισμένης προθεσμίας καμιά αίτηση δεν θα εξετάζεται, ούτε και είναι εφικτή νέα παράταση, ενώ με το τέλος του οικονομικού έτους, οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τις χαριστικές αποζημιώσεις δεν θα είναι διαθέσιμες”.

Σύμφωνα με το Υποθργείο Οικονομικών, “ενδεχόμενη διαφοροποίηση του Εγγράφου Απαλλαγής, για το σύνολο των πρώην εργαζομένων, θα εξεταστεί όταν ληφθεί σχετική γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία του κράτους”.

Το ΥΠΟΙΚ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η διευθέτηση των σχετικών εγγράφων πραγματοποιείται στα γραφεία της Οδού Προδρόμου 109, 1ος Όροφος, στο Στρόβολο (Δευτέρα – Πέμπτη 09:00– 15:30 και Παρασκευή 09:00 – 13:00) και καλεί τους δικαιούχους όπως προσκομίσουν δελτίο ταυτότητας, φωτοαντίγραφο μέρους της κατάστασης του τραπεζικού τους λογαριασμού/βεβαίωση από την Τράπεζα, όπου παρουσιάζονται το όνομα της Τράπεζας, ο κάτοχος/δικαιούχος του λογαριασμού και ο διεθνής αριθμός του λογαριασμού (ΙΒΑΝ – International Bank Account Number).