ΕΥΡΩΚΟ για αποκρατικοποίηση Cyta: Δεν εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον

ΕΥΡΩΚΟ για αποκρατικοποίηση Cyta: Δεν εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον

Για την αποκρατικοποίηση της Cyta έκανε δηλώσεις και το ΕΥΡΩΚΟ υποστηρίζοντας πως δεν έχει πεισθεί ότι η αποκρατικοποίηση γίνεται με τους σωστούς όρους ώστε να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα δεδομένα και τις διαδικασίες με τις οποίες επιχειρείται η αποκρατικοποίηση της CYTA, το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν έχει πεισθεί πλήρως ότι αυτή γίνεται με τους σωστούς όρους και την αναγκαία διαφάνεια ώστε να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και η δημόσια περιουσία.

Οι αλλαγές στη CYTA είναι αναπόφευκτες και επιβάλλονται από την ανάγκη να επιβιώσει ο οργανισμός, να βελτιώσει τις υπηρεσίες και τις επιδόσεις του και προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα διαπλοκής και κακοδιαχείρισης που ανθούσαν στην Αρχή όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τη CYTA και ιδιαίτερα η όποια αλλαγή δεν πρέπει να οδηγεί σε αποξένωση από το Κράτος στρατηγικών κρατικών τηλεπικοινωνιακών επενδύσεων υψίστης σημασίας που είναι άμεσα συνδεδεμένες με ευαίσθητα θέματα κρατικής ασφάλειας.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα υποστηρίξει τις όποιες τολμηρές αλλαγές και αν χρειαστούν αρκεί βέβαια να μη θυματοποιούν τους εργαζόμενους, να μη πλήττουν θέματα κρατικής ασφάλειας, να μη δημιουργούν καθεστώς μονοπωλίων και πρώτιστα να προστατεύουν τα συμφέροντα των πολιτών και της πολιτείας.»