Γεωργιάδης για Cyta: Να απαλλαγούμε από τον κρατισμό

Γεωργιάδης για Cyta: Να απαλλαγούμε από τον κρατισμό

"Δεν μπορεί η Cyta να είναι ο τελευταίος τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο που λειτουργεί ακόμα ως προέκταση του κράτους".

Στόχος είναι η απαλλαγή του Οργανισμού από τα βαρίδια του κρατισμού και των παρεμβάσεων, η διασφάλιση σύγχρονης και αποτελεσματικής διοίκησης και η πραγματοποίηση σημαντικής επένδυσης σε ένα ζωτικό τομέα των υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε σχέση με την πορεία της Cyta.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο τόνισε ότι δεν μπορεί η Cyta να είναι ο τελευταίος τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο που λειτουργεί ακόμα ως προέκταση του κράτους.

Στη νέα εταιρεία, ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης, το κράτος θα διατηρήσει σημαντική συμμετοχή ακόμη και μετά την έλευση του στρατηγικού επενδυτή.

Πρόσθεσε ότι η έγκριση των νομοσχεδίων βρίσκεται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της ένατης και τελευταίας δόσης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Επεσήμανε δε ότι δομές, διαδικασίες και νοοτροπίες, των περασμένων δεκαετιών δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Cyta, των εργαζομένων, ή της οικονομίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξήγησε, ότι όλα τα βήματα για αποκρατικοποίηση της Cyta θα είναι υπό την έγκριση της Βουλής.