Αποκρατικοποίηση Cyta: Το ΑΚΕΛ θα αντισταθεί μέχρι τέλους να μην ιδιωτικοποιηθεί

Αποκρατικοποίηση Cyta: Το ΑΚΕΛ θα αντισταθεί μέχρι τέλους να μην ιδιωτικοποιηθεί

Τη διαβεβαίωση προς τις συντεχνίες της Cyta ότι το ΑΚΕΛ θα αντισταθεί μέχρι τέλους με όλες του τις δυνάμεις για να διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα τα οποία δεν θα επιτρέψουν να ιδιωτικοποιηθεί η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, έδωσε το απόγευμα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση το απόγευμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τις συντεχνίες της Cyta, ο κ. Κυπριανού αφού ανέφερε ότι “ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου”, είπε ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί “ριζικά με αυτή την προσέγγιση” και θεωρεί πως “και αυτό το θέμα επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών”.

“Έδωσαν επανειλημμένες υποσχέσεις στον κυπριακό λαό ότι δεν θα στηρίξουν τις ιδιωτικοποιήσεις και για ακόμη μια φορά έχουν ξεγελάσει τον κυπριακό λαό ο οποίος τους πίστεψε και προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις όχι γιατί αυτό απαιτεί το μνημόνιο, όπως μας έχει πει και η Τρόικα, αλλά γιατί αυτή είναι η πολιτική τους φιλοσοφία”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ανέφερε ότι “πολύ προσηλωμένα ο ΔΗΣΥ εδώ και χρόνια έχει επιδιώξει να δυσφημήσει ένα οργανισμό, ο οποίος μέσα σε εντελώς αντίξοες συνθήκες πραγματοποιεί τεράστια κέρδη, προσφέρει υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου στον κυπριακό λαό, στηρίζει ζητήματα εθνικής ασφάλειας, απλά και μόνο για να πετύχει ένα συγκεκριμένο στόχο, να τον ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας στους ιδιώτες γιατί αυτό επιβάλει η φιλοσοφία του και η ιδεολογική αγκύλωση η οποία τους καθοδηγεί σε αυτά τα ζητήματα”.

“Αν τελικά τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν συστρατευθούν με τη δική μας θέση και γίνει κατορθωτή η απόφαση για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού όταν και εφόσον θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την εκτελεστική εξουσία και όταν θα επανέλθουμε είτε συμμετέχοντας είτε έχοντας καθοριστικό λόγο σε αυτά τα ζητήματα, εμείς θα κινήσουμε τις διαδικασίες για επιστροφή των τομέων ζωτικής σημασίας για τον κυπριακό λαό και για την Κύπρο στον δημόσιο τομέα", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "αυτό επιβάλει το συμφέρον του κυπριακού λαού και δεν μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε “από πού αντλείται όλο αυτό το θράσος από πλευράς του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης”.

“Την ΑΗΚ την εξαίρεσαν μέσα σε ένα πρωινό από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις γιατί έτσι αποφάσισαν και δεν είχαν πρόβλημα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μνημονίου και δεν προσπαθούν να κάνουν το ίδιο με άλλους οργανισμούς”, πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ηλίας Δημητρίου είπε ότι “οι συντεχνίες επαναβεβαίωσαν την κοινή διαχρονική και σταθερή θέση, η οποία υπάρχει με το ΑΚΕΛ, ότι είμαστε εναντίον των αποκρατικοποιήσεων, μετοχοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων” και πρόσθεσε ότι συμφώνησαν με το ΑΚΕΛ ότι “δεν μπορεί να είναι επιλεκτική η αφαίρεση προαπαιτούμενων μέσα από το μνημόνιο”.

“Δεν γίνεται στο μνημόνιο της τελευταίας αξιολόγησης να υπάρχουν τέσσερα προαπαιτούμενα και στο τέλος της ημέρας να μείνουν τρία, στο τέλος δύο και τα δύο να αφορούν τη Cyta”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι πρέπει τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τα οποία θα συναντηθούν οι συντεχνίες τις επόμενες ημέρες να έχουν ξεκάθαρες θέσεις χωρίς να σκέφτονται υστερόβουλα, χωρίς να θέλουν να μας αποδείξουν ότι είμαστε υπέρ μιας κατάστασης αλλά στο τέλος της ημέρας όταν θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις να βγάλουν ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν θα μας ικανοποιεί.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι αναμένουν ότι “οι εργαζόμενοι όπως έχουν επιδείξει μια σοβαρότητα θα τη συνεχίσουμε και υπεύθυνοι”, όπως είπε, “για πιθανή εργατική αναταραχή θα είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι μεθοδεύουν, καλλιεργούν, προκαλούν και χλευάζουν τους εργαζόμενους ότι θα αντιδράσουμε με εργατική αναταραχή”.

“Άρα υπεύθυνοι για οποιαδήποτε εξέλιξη θα είναι άλλοι και όχι οι εργαζόμενοι στη Cyta”, πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης χαιρέτισε τη διαχρονική στάση του ΑΚΕΛ που είναι η στήριξη της Cyta αλλά και των άλλων οργανισμών για παραμονή τους στο δημόσιο και προειδοποίησε τα υπόλοιπα κόμματα τα οποία ενώ εκφράζουν μια ξεκάθαρη άποψη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στη συνέχεια παλινδρομώντας προσπαθούν να προσεγγίσουν ή να βρουν τη μέση λύση με τον Υπουργό (Οικονομικών), την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ.

“Η πολιτική της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης θα έχει καταστροφικές συνέπειες και τους προειδοποιούμε ότι θα φέρουν ακεραία την ευθύνη τόσο για την εργατική αναταραχή όσο και για πολλά άλλα”, κατέληξε.