Αποκρατικοποίηση ΑΗΚ: Εκ νέου πίεση από Τρόικα

Αποκρατικοποίηση ΑΗΚ: Εκ νέου πίεση από Τρόικα

Εμμένει στη θέση για διατήρηση του διατάγματος ιδιωτικοποίησης και βιάζεται για άμεσο ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του οργανισμού.

Ενώπιον του κινδύνου να μην λάβει την τελευταία δόση από την τρόικα βρίσκεται η Κύπρος, αφού χθες με επιστολή της προς τον υπουργό Ενέργειας η τρόικα απέρριψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την ΑΗΚ.

Όπως είναι γνωστό, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προβλέπουν ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ σε βάθος διετίας και άρση του διατάγματος για ιδιωτικοποίησή της.

Με την άρση του διατάγματος διαφωνεί η τρόικα, ενώ απαιτεί ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός να προχωρήσει αμέσως και να μην εξαρτηθεί, όπως προέβλεπε η κυβέρνηση, από αστάθμητους παράγοντες όπως η λύση του Κυπριακού και η έλευση φυσικού αερίου.

Στην προσπάθεια να πεισθεί η τρόικα για την ανάγκη μη ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ, δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στη δεύτερη διαφωνία της τρόικας δεν φαίνεται να προκύπτει ουσιαστική διαφορά με την κυβέρνηση, η οποία διαμηνύει πως εμμένει σε «αποτελεσματικό και αποδοτικό διαχωρισμό της ΑΗΚ».

Πηγή: εφημερίδα "Πολίτης"

Σχόλιο του Υπουργού Ενέργειας για τις απαιτήσεις της Τρόικα

Οικολόγοι για ΑΗΚ

Σχόλιο Προέδρου ΑΗΚ για τις απαιτήσεις της Τρόικα