Οικολόγοι για ΑΗΚ: Εκφράζουν στήριξη προς το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού

Οικολόγοι για ΑΗΚ: Εκφράζουν στήριξη προς το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού

Η ΑΗΚ χρειάζεται χρόνο για τη συγκροτημένη μεταρρύθμιση, υποστηρίζουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

Αναστολή για τουλάχιστον δύο χρόνια της οποιασδήποτε απόφασης αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΗΚ προτείνει το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωσή του μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή και τις έντονες πιέσεις που φαίνεται να ασκούνται από την Τρόικα για άμεση διευθέτησή της.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η ΑΗΚ χρειάζεται χρόνο για τη συγκροτημένη μεταρρύθμιση

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών υποστηρίζει τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για την ανάγκη παροχής του αναγκαίου χρόνου για να εφαρμόσει λογιστικό και λειτουργικό διαχωρισμό στον Οργανισμό πριν από τη λήψη οποιονδήποτε αποφάσεων που αφορούν το νομικό καθεστώς του.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα βάσιμα επιχειρήματα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ για τους εξωγενείς παράγοντες που βρίσκονται σε εξέλιξη και επηρεάζουν άμεσα το μέλλον της ΑΗΚ όπως πχ. οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η έλευση του φυσικού αερίου, η ηλεκτρική διασύνδεση με το Ισραήλ κ.ο.κ.

Βρίσκουμε λογική τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ που υποστηρίζεται και από τους εργαζόμενους. Προτείνεται η αναστολή τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια της οποιασδήποτε λήψης απόφασης. Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι πρέπει να υιοθετηθεί από την κυβέρνηση η θέση αυτή και να δοθεί χρόνος για τις εσωτερικές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον, εμείς ως Οικολόγοι, απαιτούμε την άμεση αποκομματικοποίηση της ΑΗΚ και την εφαρμογή νέων σύγχρονων μεθόδων εταιρικής διακυβέρνησης.