Μειώσεις κοροϊδία στα καύσιμα το κράτος σφυρίζει αδιάφορα

Μειώσεις κοροϊδία στα καύσιμα το κράτος σφυρίζει αδιάφορα

Τι και αν καταγράφεται νέο χαμηλό δωδεκαετίας στην τιμή του Brent το οποίο είχε κατρακυλήσει ακόμη και κάτω από 33 δολάρια το βαρέλι, οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο ανακοίνωσαν σήμερα μικρές μειώσεις στη λιανική τιμή των καυσίμων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μείωση 1 σεντ το λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 και 98 οκτανίων,1,5 σεντ στο πετρελαίο κίνησης, 0,5 σεντ στο πετρελαίο θέρμανσης και 5 σεντ στην κηροζίνη. Οι μέσες τιμές που διαμορφώνονται είναι: βενζίνη 95 €1,152 το λίτρο, βενζίνη 98 €1,194, πετρέλαιο κίνησης €1,102, πετρέλαιο θέρμανσης €0,661 και κηροζίνη €0,771.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Ενέργειας δεν κρίνει πως με τα υφιστάμενα δεδομένα μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει με βάση τη νομοθεσία για έκδοση διατάγματος με το οποίο θα επιβάλλει πλαφόν στις τιμές.

Σήμερα πάντως ανέκαμψαν ελαφρώς οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά το σφοδρό κινεζικό χτύπημα που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στις αγορές. Σημαντικό ρόλο για αυτό έπαιξε η απόφαση της Κίνας να αναστείλει τον μηχανισμό διακοπής συνεδριάσεων της αγοράς και να θέσει μια πιο σταθερή μέση τιμή για την διαπραγμάτευση του γουάν, για πρώτη φορά τις τελευταίες εννέα ημέρες.