Συντεχνίες ΑΗΚ: Ψεύτης ο Λακκοτρύπης

Συντεχνίες ΑΗΚ: Ψεύτης ο Λακκοτρύπης

Δριμεία επίθεση κατά του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη εξαπέλυσαν οι συντεχνίες των εργαζομένων της ΑΗΚ.

Χαρακτήρισαν ψεύτη τον Γιώργο Λακκοτρύπη και τον κατηγόρησαν ότι αθέτησε και αγνόησε πλήρως τις οδηγίες τις οποίες έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την σύσκεψη στο Προεδρικό της 7ης Δεκεμβρίου για το θέμα του διαχωρισμού του Οργανισμού.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος, αποκάλυψε ότι οι συντεχνίες απέστειλαν χθες επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία καταγγέλλουν τις ενέργειες του κ. Λακκοτρύπη και τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε.

Υποδεικνύουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι εάν προχωρήσει ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός της ΑΗΚ, πέραν του λογιστικού και λειτουργικού, τότε η παρέκκλιση που παραχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταργηθεί αυτόματα. Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζουν οι συντεχνίες, δεν θα υπάρχει μελλοντικά δρόμος επιστροφής και αυτό θα λειτουργήσει εις βάρος των συμφερόντων του λαού.

Τη Δευτέρα, στις 9:00πμ, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΗΚ, για τη λήψη αποφάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν δυναμικές αντιδράσεις.