ΕΥΡΩΚΟ για πάγωμα λογαριασμών: «Αλλάζουν τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση περιουσιακού»

ΕΥΡΩΚΟ για πάγωμα λογαριασμών: «Αλλάζουν τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση περιουσιακού»

Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να παγώσει τους λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών έπειτα από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για τις κατεχόμενες περιουσίες τους, ανέφερε:

«Η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να παγώσει τους λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών ως αποτέλεσμα προσφυγής Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας, για τις κατεχόμενες περιουσίες τους, είναι μια σημαντική εξέλιξη που ταράζει τα νερά και φανερώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει νομικά όπλα με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των Ευρωπαίων Κυπρίων πολιτών στα κατεχόμενα. Η απόφαση αλλάζει τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση του περιουσιακού.

Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο μπορεί να προστατεύσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα στις κατεχόμενες περιουσίες. Ως εκ τούτου η απόφαση θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την πλευρά μας. Στο περιουσιακό δεν θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις που να υπονομεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των Ευρωπαίων Κυπρίων πολιτών στα κατεχόμενα και να ακυρώνουν το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.