ΕΥΡΩΚΟ για ΑΗΚ : Να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης

ΕΥΡΩΚΟ για ΑΗΚ : Να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης

«Αν πραγματικά όλοι θέλουν τα καλό των ημικρατικών οργανισμών, τότε όλες οι πλευρές πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και με διάθεση συναίνεσης και συλλογικότητας».

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ σε δηλώσεις του σημειώνοντας ότι πρέπει οι ημικρατικοί οργανισμοί να εξυγιανθούν και να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους.

Αυτούσιες οι δηλώσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ»

Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις δημόσιες αντεγκλήσεις για τους ημικρατικούς, ανέφερε:
«Αν πραγματικά όλοι θέλουν τα καλό των ημικρατικών οργανισμών, τότε όλες οι πλευρές πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και με διάθεση συναίνεσης και συλλογικότητας, να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις και για την ΑΗΚ και για τη CYTA. Οι δημόσιες αντεγκλήσεις δεν βοηθούν. Απλά απομακρύνουν την προοπτική να γίνει το σωστό.
Η νοοτροπία φεουδάρχη που διαχρονικά είχαν οι διοικούντες τους ημικρατικούς οργανισμούς εξέθρεψε σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή. Το ποτήρι ξεχείλισε. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι ημικρατικοί οργανισμοί ανήκουν στους φορολογούμενους πολίτες. Ως εκ τούτου πρέπει να καθαρίσουμε τους οργανισμούς αυτούς από τους «λεκέδες» των σκανδάλων και της διαπλοκής.

Πρέπει να τους εξυγιάνουμε και να εξορθολογήσουμε τη λειτουργία τους με μεταρρυθμιστικά κριτήρια την αξιοκρατία, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της αποτελεσματικότητας, τη βελτίωση των δομών και των υπηρεσιών και τον περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους. Όχι όμως για να πωληθούν σε κερδοσκόπους επενδυτές με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά για να συνεχίσουν να είναι οργανισμοί κοινής ωφελείας με τη συνδρομή και ιδιωτών επενδυτών», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.