Λακκοτρύπης για συντεχνίες ΑΗΚ: Απαντά στις επικρίσεις και τονίζει ότι τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις

Λακκοτρύπης για συντεχνίες ΑΗΚ: Απαντά στις επικρίσεις και τονίζει ότι τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις

Στο ακέραιο έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις που τέθηκαν στη σύσκεψη στο Προεδρικό στις 7 Δεκεμβρίου, απαντά ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης στις επικρίσεις των συντεχνιών της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Ο κ. Λακκοτρύπης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, είπε ότι στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη των συντεχνιών, πέραν των προσωπικών επιθέσεων εναντίον του, δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε επιχείρημα εναντίον του διαχωρισμού της ΑΗΚ.

Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα τεθούν δύο προτάσεις ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου: Η μία αφορά την απόσυρση του διατάγματος για αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και η δεύτερη, την καταρχήν απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Αρχής στο μονοπωλιακό και το ανταγωνιστικό κομμάτι.

Επεσήμανε ότι θα κριθεί από το Υπουργικό κατά πόσο οι δύο προτάσεις συνάδουν με όσα συμφωνήθηκαν με τις συντεχνίες στη σύσκεψη του Προεδρικού.

Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Λακκοτρύπης υποστήριξε ότι η διοίκηση της ΑΗΚ που συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις, πιστεύει ότι οι προτάσεις συνάδουν με τα συμφωνηθέντα και κάλεσε τις συντεχνίες να απαντήσουν με επιχειρήματα σε τι διαφωνούν ή συμφωνούν.