Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας της Κύπρου o Ντάιζελμπλουμ

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας της Κύπρου o Ντάιζελμπλουμ

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει στην Κύπρο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ.

Η Κύπρος, είπε, έχει πάει πολύ καλά, η ανάκαμψη ήταν ταχύτερη και ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και δεν χρησιμοποιήθηκαν όλα τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σε δηλώσεις του ο κύριος Ντάιζελμπλουμ, είπε ότι είναι σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη για τη διαχείριση των ανοικτών θεμάτων και την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Είμαστε, τόνισε, πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, τα περισσότερα μέτρα έχουν υλοποιηθεί και στους επόμενους μήνες θα συζητηθεί με την κυβέρνηση, πώς βλέπει την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Ο ίδιος, απέφυγε να μιλήσει για ύπαρξη εμποδίων και επανέλαβε ότι υπάρχουν ανοικτά θέματα, αλλά και διαθέσιμα χρήματα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το ερώτημα, όπως είπε, είναι εάν οι κυπριακές αρχές χρειάζονται αυτά τα χρήματα, αλλά και ποια μορφή θα έχει η έξοδος από το πρόγραμμα και με ποιούς όρους. Αναφορά και στην προοπτική επανένωσης, έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, τονίζοντας ότι είναι ενδιαφέροντα όλα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο.

Αρμόδια πηγή με γνώση των διεργασιών, δήλωσε, ότι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι πιο σημαντική από τη Cyta.