Συντεχνίες Cyta: Ζητούν απαντήσεις για την ανάθεση χωρίς προσφορές

Συντεχνίες Cyta: Ζητούν απαντήσεις για την ανάθεση χωρίς προσφορές

Ερωτήματα σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα για την ανάθεση, χωρίς προσφορές, σε δικηγορικό γραφείο και εκτιμητή.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, καθώς και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων απέστειλαν σήμερα οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Cyta, με θέμα την ανάθεση διερεύνησης επενδύσεων χωρίς προσφορές.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Cyta αναφέρουν: “Σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα για την ανάθεση, χωρίς προσφορές, σε δικηγορικό γραφείο και εκτιμητή να διερευνήσουν τις επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων της Cyta, παρακαλούμε όπως άμεσα ενημερωθούμε με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου και του εκτιμητή”.

“Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας”, προσθέτουν, “το δικηγορικό γραφείο και ο εκτιμητής, εμπλέκονται σε πρόσφατες σοβαρές υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον δικαστηρίου. Γιατί δεν προκηρύχτηκαν προσφορές; Με ποια λογική εγκρίθηκε το κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ;”.

Εκφράζουν, επιπλέον, τη θλίψη και τον προβληματισμό τους καθώς, όπως αναφέρουν, “ενέργειες και αποφάσεις όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφήνουν σκιές πάνω από τον Οργανισμό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το Συνδικαλιστικό Κίνημα δίνει τον αγώνα για να αποτρέψει την αποκρατικοποίηση της Cyta”.