Παρατράβηξαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη “Ζήνων”, είπε ο Υπ. Μεταφορών

Παρατράβηξαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη “Ζήνων”, είπε ο Υπ. Μεταφορών

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εταιρεία λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων», οι οποίες συνεχίζονται εδώ και μία εβδομάδα, έχουν παρατραβήξει, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη την παρούσα οικονομική πραγματικότητα και να γίνει σεβαστή η προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποτελεσματική ανάκαμψη της οικονομίας του τόπου.

Ο κ. Δημητριάδης, μιλώντας μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Γεώργιου Παπαβερκίου, που τελέστηκε στις Πάνω Αρόδες, ανέφερε πως έγιναν διαβήματα και παρεμβάσεις και από την Υπουργό Εργασίας προκειμένου οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» επιδοτείται με 90% έως 92% από το κράτος, επισημαίνοντας ότι η γνωμάτευση που υπάρχει αφορά σταθερές απολαβές για το 2016 και δεν προνοεί καμία αύξηση.

Πολλοί εργαζόμενοι, είπε, συνεχίζουν να εργάζονται με μειωμένες απολαβές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι αν κάποιοι αρχίσουν να παίρνουν αυξήσεις θα δημιουργηθούν θέματα ανισότητας, ιδιαίτερα στους οργανισμούς, οι οποίοι επιβιώνουν από το δημόσιο.

Δεν πρέπει, είπε ο κ. Δημητριάδης, να επιλύονται οι διαφορές υπό καθεστώς εκβιασμού αλλά μέσα από το διάλογο.

Κάλεσε την εταιρεία και τους υπάλληλους να σκεφθούν το κοινό καλό, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χωρίς συγκοινωνίες.

Ευχήθηκε τέλος όπως ξεπεραστούν οι διαφορές, βρεθεί συναινετική λύση και επαναρχίσουν τα δρομολόγια.