Δε συμφώνησαν κυβέρνηση - Vitol για φυσικό αέριο

Δε συμφώνησαν κυβέρνηση - Vitol για φυσικό αέριο

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι προσπάθειες για εξασφάλιση παροχής φυσικού αερίου ως ενδιάμεσης λύσης, καθότι η κυβέρνηση φέρεται να απέρριψε την πρόταση της Ολλανδικής Βιτόλ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, η απόφαση ελήφθη χθες σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας και εκπρόσωποι της Ράεκ, της Δέφα και της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βιτόλ, αφού έμεινε ως ο μόνος προσφοροδότης στη διαδικασία, προέβαλε αυξημένες απαιτήσεις για αλλαγή των όρων του συμβολαίου, κάτι το οποίο κρίθηκε απαράδεκτο από την κυβέρνηση, καθότι θα δημιουργούσε εύλογη αιτία προσφυγής σε Δικαστήριο από άλλη κοινοπραξία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο Προεδρικό, με θέμα την ενδιάμεση λύση για το Φυσικό Αέριο.
Ανέφερε ότι έγινε συνολική συζήτηση επί του θέματος και ότι λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες απέφυγε να αποκαλύψει επικαλούμενος νομικά θέματα.

Πηγή: ΡΙΚ