Η Λάρνακα αποφασίζει για αιτήματα TOTAL και ΕΝΙ

Η Λάρνακα αποφασίζει για αιτήματα TOTAL και ΕΝΙ

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει και αίτημα της εταιρείας ΕΝΙ για παράταση ακόμα ενός χρόνου με δικαίωμα παράτασης για άλλους έξι μήνες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα κατά πόσον θα αποδεχθεί αίτημα της εταιρείας ΤΟΤΑL για χρήση των εγκαταστάσεων της εταιρείας MEDSERV στο λιμάνι της πόλης για διερευνητική γεώτρηση, γεγονός που σημαίνει παράταση της λειτουργίας της εταιρείας για περίοδο έξι μηνών, δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2016.

Η λήψη απόφασης που ήταν προγραμματισμένο να ληφθεί τη περασμένη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου αναβλήθηκε για 15 μέρες, εν μέσω αντεγκλήσεων και έντονης συζήτησης, με τη διαδικασία ψηφοφορίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα νομικών διευκρινήσεων και διαβουλεύσεων με τις εταιρείες ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη το Δημοτικό Συμβούλιο προβληματίζεται τόσο για το μέλλον όσο και για τις προοπτικές της πόλης.

Ωστόσο, σημείωσε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για νομικές διευκρινήσεις και διαβουλεύσεις με τις εταιρείες ενέργειας και σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει απόφαση.

Σημειώνεται ότι πολίτες μέλη των ανεξάρτητων ομάδων «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς - Μενεού», αντιδρούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για βιομηχανοποίηση της Λάρνακας.