Συμμαχία για 3ο γύρο αδειοδότησης: «Ορθά πράττει η Κυβέρνηση»

Συμμαχία για 3ο γύρο αδειοδότησης: «Ορθά πράττει η Κυβέρνηση»

Σε ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία δήλωνει πως το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι καθαρά κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ως εκ τούτου ορθά πράττει η Κυβέρνηση, τώρα που είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορέσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη αλλά και να κατοχυρώσει έμπρακτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση:

Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στο τρίτο γύρο αδειοδότησης στην Κυπριακή ΑΟΖ. Πρόκειται για μια θετική κίνηση από την οποία μπορούν να προκύψουν μόνο οφέλη. Ιδιαίτερα μετά τη στασιμότητα, για να μην πω του αδιεξόδου, που παρουσιάζεται σήμερα στις συνομιλίες.
Εάν η Κυβέρνηση ακολουθούσε την πολιτική της αδράνειας, όπως έπραξε τους προηγούμενους μήνες στο θέμα των υδρογονανθράκων και αναφέρομαι στις έρευνες της ENI, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαμε το ζήτημα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου σε ομηρία από την Τουρκία και διασύνδεση του με τη λύση του Κυπριακού.
Το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι καθαρά κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι δικοινοτικό ζήτημα και ως εκ τούτου ορθά πράττει η Κυβέρνηση, τώρα που είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, μετά και την ανακάλυψη του κοιτάσματος ΖΟΡ, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορέσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη αλλά και να κατοχυρώσει έμπρακτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ.