ΔΗΣΥ για ανεργία: Η μείωση της ανεργίας είναι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης

ΔΗΣΥ για ανεργία: Η μείωση της ανεργίας είναι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης

Η μείωσή της ανεργίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο της πολιτικής της Κυβέρνησης, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου

Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Σημειώνοντας τη νέα μείωση της ανεργίας, στην πορεία μετά το Μνημόνιο στόχος είναι να φέρουμε την απασχόληση στο επιθυμητό επίπεδο

Το γεγονός ότι η ανεργία στην Κύπρο παραμένει σε ανεπίτρεπτα ψηλό επίπεδο, δεν πρέπει να μας αποτρέψει να σημειώσουμε τη σημερινή διαπίστωση της Eurostat: ότι η ανεργία σημείωσε νέα πτώση, από 15,7% που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, σε 15,3% τον Ιανουάριο.

Η ανεργία, απότοκο της παρατεταμένης κρίσης που γνώρισε η χώρα μας από το 2008, εξακολουθεί να είναι στην Κύπρο από τις ψηλότερες στην Ευρώπη, ενώ υπερβαίνει και το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Γι’αυτό και η μείωσή της αποτελεί πρωταρχικό στόχο της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνουμε ότι ενώ έχει ξεκινήσει να υποχωρεί, θα συνεχίσει να μειώνεται με επιτάχυνση εφ’όσον συνεχίσουμε με σωστές πολιτικές και προχωρήσουμε περισσότερο στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων κατά τρόπο που να τονώσουμε περισσότερο την ανάπτυξη. Με τον τερματισμό του Μνημονίου αυτές τις μέρες, αναμένουμε μάλιστα ότι θα διευρυνθούν τα περιθώρια για τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες μιας οικονομικής πολιτικής για την ανάπτυξη.»