ΠΑΣΥΔΥ: Απόλυτη ικανοποίηση για το νομοσχέδιο για τους έκτακτους

ΠΑΣΥΔΥ: Απόλυτη ικανοποίηση για το νομοσχέδιο για τους έκτακτους

Απόλυτη ικανοποίηση δηλώνει η ΠΑΣΥΔΥ, με μια πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τους έκτακτους στη δημόσια υπηρεσία.

Το πρωί, αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΔΥ, αλλά και μέλη του Συνδέσμου Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ), συναντήθηκε με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για το νομοσχέδιο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου έκανε λόγο για σημαντικές ρυθμίσεις, από τις οποίες επηρεάζονται 1.400 έκτακτοι στη δημόσια υπηρεσία. Υπολογίζεται ότι πέραν των 1.000 από αυτούς εργοδοτούνται στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα των εκτάκτων, όπως την άμεση μετατροπή των συμβολαίων τους σε αορίστου διάρκειας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, δίνεται τέλος στη μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νεοεισερχομένων στην κρατική υπηρεσία κατά 10%, ενώ σταματούν να υπάρχουν πλεονάζοντες.

«Αυτές είναι σημαντικές ρυθμίσεις, ικανοποιούν πλήρως το αίτημά μας» είπε ο κ. Χατζηπέτρου, ο οποίος ανέφερε ότι η συντεχνία θα μελετήσει το νομοσχέδιο και θα δώσει την απάντησή της το συντομότερο δυνατό. «Στόχος μας είναι [το νομοσχέδιο] να περάσει από την παρούσα Βουλή και να εφαρμοστεί άμεσα» είπε.

Όσον αφορά την αποκοπή του 10%, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι θα εφαρμοστεί με την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, ενώ αναφέρθηκε σε «αδικία» που συνέβαινε για πολλά χρόνια.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΕΣΙΚ Ανδρέας Κωστής είπε ότι το νομοσχέδιο που δόθηκε σήμερα αίρει μια διαχρονική αδικία εις βάρος των εργαζομένων καθορισμένης διάρκεια στη δημόσια υγεία, ενώ έρχεται να συμπληρώσει τη συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και Υπουργείου Οικονομικών.

Για την αδικία αυτή, πρόσθεσε, εκκρεμούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου 30 προσφυγές μελών του Συνδέσμου.

«Έχει γίνει μια νέα αρχή» η οποία θα επιτρέψει στους επαγγελματίες υγείας «με καθαρό μυαλό και καινούρια προοπτική, να προχωρήσουμε στη συζήτηση για την αυτονόμηση» κατέληξε.