Βρετανικό δημοσίευμα: Διακοπές στην Κύπρο αφού έπεσαν οι τιμές κατά 40% (photo)

Βρετανικό δημοσίευμα: Διακοπές στην Κύπρο αφού έπεσαν οι τιμές κατά 40% (photo)

Το κόστος σε όλη την Ευρώπη έχει πέσει κατακόρυφα καθώς η τιμή των τροφίμων, ποτών και της διασκέδασης έχει μειωθεί σε τουριστικά θέρετρα αναφέρεται σε βρετανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τιμές υποχώρησαν πέραν του 40% στην Κύπρο την τελευταία πενταετία και περισσότερο από 30% σε Κροατία και Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα το ημερήσιο κόστος σύμφωνα με το δημοσίευμα υποχώρησε σχεδόν στις £54 και συγκεκριμένα κατά £ 37 σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία. Στη Βουλγαρία το κόστος μειώθηκε στις £41 σε σύγκριση με £60 το 2011.

Οι τιμές έχουν μειωθεί επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μάλτα, τη Γαλλία και την Ιταλία

Στην έρευνα που διενέργησαν οι Βρετανοί εξέτασαν το κόστος ενός καφέ, ενός μπουκαλιού μπύρας, κόκα κόλα, μεταλλικού νερού, αντηλιακού, εντομοαπωθητικού, μια αγγλικής εφημερίδας και ενός οικογενειακού γεύματος. Στη Λεμεσό, σύμφωνα με την έρευνα ένα οικογενειακό γεύμα στοιχίζει £ 40, ένα μπουκάλι μπύρας £1,40 και ένα φλιτζάνι καφέ £ 2.

Τέλος κατατάσσει ως τους καλύτερους προορισμούς για Βρετανούς τουρίστες την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα και την Ελλάδα με τη Βουλγαρία να κατατάσσεται ως ο φθηνότερος προορισμός.

dimosievma