Με νόμο πλέον η συμμετοχή κουρεμένων καταθετών στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών

Με νόμο πλέον η συμμετοχή κουρεμένων καταθετών στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται προς ψήφιση την Πέμπτη η πρόταση νόμου για συμμετοχή των “κουρεμένων” καταθετών στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών τις οποίες με τις καταθέσεις τους βοήθησαν ώστε να εξέλθουν της κρίσης, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Άγγελος Βότσης.

Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Βότσης, είπε ότι συζητήθηκε, “η πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ που αφορούσε τον περί εξυγίανσης και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων τροποποιητικό νόμο του 2016 και εδώ η φιλοσοφία ήταν να μπορέσουν οι 'κουρεμένοι' καταθέτες των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, όπως έχει τροποποιηθεί, να μπορούν να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας στο οποίο οι ίδιοι με δικές τους καταθέσεις έχουν βοηθήσει να βγει από την κρίση την οποία είχε περάσει”.

Πρόσθεσε ότι “αυτό το νομοσχέδιο με κάποιες μικρές τροπολογίες οι οποίες γίνονται τώρα θα βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη και φαίνεται ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα το υποστηρίξουν”.

Ο κ. Βότσης είπε ότι το νομοσχέδιο “θα δώσει το δικαίωμα στους 'κουρεμένους' των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής να έχουν συμμετοχή δια νόμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας” με δύο άτομα.

Ανέφερε ότι “μέχρι σήμερα οι 'κουρεμένοι' της Τράπεζας Κύπρου δεν έχουν καμία συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο, οι δε της Λαϊκής Τράπεζας, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον Διαχειριστή, ο Διαχειριστής δεν διεκδίκησε να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας που κατέχουν γύρω στο 9.5% της Τράπεζας Κύπρου να μην έχουν καμία μα καμία συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο”.