Λουκαΐδης: Θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στην απασχολησιμότητα νέων πτυχιούχων

Λουκαΐδης: Θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στην απασχολησιμότητα νέων πτυχιούχων

Για θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της Κύπρου και στην απασχολησιμότητα των νέων πτυχιούχων κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

«Έγγραφο εργασίας της Κομισιόν που κυκλοφόρησε την τελευταία βδομάδα, καταγράφει μια ακόμη θλιβερή πρωτιά της χώρας μας που αφορά ότι πολυτιμότερο έχουμε ως κοινωνία. Τη νέα γενιά. Οι νέοι πτυχιούχοι στην Κύπρο, παρά τα πλούσια ακαδημαϊκά τους προσόντα, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά απασχολησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει.

Προσθέτει ότι η συνολικότερη εικόνα είναι ακόμη πιο τραγική, αφού σ’ αυτή θα πρέπει να προστεθούν το πολύ ψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, το πολύ ψηλό ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας, η καθαρή μετανάστευση τα τελευταία δύο χρόνια 30,000 Κυπρίων, κυρίως νέων αλλά και οι μισθοί πείνας που λαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες φτωχών εργαζομένων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι επίσης νέοι άνθρωποι.

«Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση Συναγερμού Αναστασιάδη θεωρεί ότι όλα πάνε θαυμάσια και περίφημα στο πλαίσιο ενός success story που τελικά μόνο αυτοί και η πλουτοκρατία αισθάνονται. Μάλιστα, επειδή θεωρούν απόλυτα επιτυχημένη την πολιτική που εφαρμόζουν, ζητούν τη ψήφο των πολιτών για να συνεχίσουν ακάθεκτοι το οικονομικό θαύμα των τελευταίων τριών χρόνων. Το θαύμα της φτωχοποίησης του λαού μας, της διάλυση της μεσαίας τάξης και της μετατροπής της Κύπρου στην πιο άνιση κοινωνία στην Ευρώπη, μετά τις χώρες της Βαλτικής», αναφέρεται.