Σκάνδαλο ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ: Καίει κι άλλους ο Λώλος- «Χωρίς μίζα δεν γινόταν η δουλειά σου»

Σκάνδαλο ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ: Καίει κι άλλους ο Λώλος- «Χωρίς μίζα δεν γινόταν η δουλειά σου»

Στοιχεία που εμπλέκουν κι άλλους στο σκάνδαλο με τα σκουπίδια, έδωσε στους ανακριτές ο διευθυντής της εταιρείας Enviroplan Θεοφάνης Λώλος, ο οποίος είναι σύμβουλος μελετητής του υπουργείου Εσωτερικών. Στη κατάθεση του στους ανακριτές της υπόθεσης, παρουσίασε έγγραφα και στοιχεία που φαίνεται να εμπλέκουν τον κ. Μπόμπολα, αλλά και στέλεχος κόμματος. Η κατάθεση Λώλου αξιολογείται από τη Γενική Εισαγγελία, η οποία θα αποφασίσει και τα επόμενα βήματα.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Λώλος, που τελεί υπό κράτηση για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα σκουπίδια, ισχυρίσθηκε ότι, ενώ κέρδισε την προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών με την κοινοπραξία ENVIROPLAN Α.E. – KOCKS CONSULT Gmbh, ωστόσο, δεν την υπέγραφαν αν προηγουμένως δεν έδινε €25.000. Στο σημείο αυτό ο κ. Λώλος ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε ο Ανδρέας Κοκκινίδης και τον έφερε σε επαφή με τον Βενιζέλο Ζαννέττο, έτσι ώστε να του δώσει €25.000 και να πέσουν οι υπογραφές. Όπως υποστήριξε, επακολούθησε η σύναψη της σύμβασης στις 10 Αυγούστου 2010.

Διαβάστε επίσης:

Γενικός Ελεγκτής για σκάνδαλα: Σε ισχύ το συμβόλαιο Λώλου για το ΧΥΤΥ Λεμεσού

ΑΚΕΛ για καταγγελίες Λώλου: Στημένο παιγνίδι εναντίον του από Μπόμπολα καταγγέλλει

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως οι €25.000 για τις οποίες φέρεται να ανακρίνεται ο Βενιζέλος Ζαννέττος κατέληξαν στο Ταμείο του ΑΚΕΛ. Πρόκειται για εισφορά είπε και παρέπεμψε και στα άλλα κόμματα, που πράττουν το ίδιο. Να λαμβάνουν, δηλαδή, εισφορές. Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε πως όταν επέστρεψε από τη συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αναφέρθηκε στην πληροφόρηση που είχε ότι γινόταν προσπάθεια να στηθεί κάτι.

Πηγή: Φιλελεύθερος