Συμμαχία για σκάνδαλα: Αφήνουμε πίσω σκάνδαλα όπως του Χρηματιστηρίου

Συμμαχία για σκάνδαλα: Αφήνουμε πίσω σκάνδαλα όπως του Χρηματιστηρίου

Σε ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία Πολιτών αναφέρθηκε στα σκάνδαλα τονίζοντας ότι αφήνουμε πίσω σκάνδαλα όπως του Χρηματιστηρίου.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση

Ασχολούμαστε με σκάνδαλα μερικών χιλιάδων ευρώ ως οφείλουμε σαν πολιτεία αλλά αφήνουμε πίσω σκάνδαλα όπως του Χρηματιστηρίου που λεηλατήθηκαν δισεκατομμύρια από τις κυπριακές οικογένειες με το οποίο δεν ασχολείται κανένας σήμερα και την πώληση των κυπριακών τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα με μειωμένη τιμή κατά 3, 5 δις ευρώ
Δυστυχώς τα σκάνδαλα συνεχίζουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα και απασχολούν τον Κύπριο πολίτη. Είναι καλό να αποκαλύπτονται σκάνδαλα που έγιναν στο παρελθόν. Είναι επίσης καλό και απαίτηση των πολιτών να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και εάν είναι, όπου και ένα ανήκουν. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να γίνει μία ιεράρχηση των σκανδάλων.
Πολλές φορές ασχολούμαστε με σκάνδαλα μερικών χιλιάδων ευρώ ως οφείλουμε σαν πολιτεία αλλά αφήνουμε πίσω σκάνδαλα όπως του Χρηματιστηρίου που λεηλατήθηκαν δισεκατομμύρια από τις κυπριακές οικογένειες με το οποίο δεν ασχολείται κανένας σήμερα.
Σκάνδαλα όπως είναι η πώληση των κυπριακών τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα με μειωμένη τιμή κατά 3, 5 δις ευρώ που και πάλι κανένας δεν ασχολήθηκε.
Η κάθαρση είναι πρώτη προϋπόθεση. Όμως επειδή διαπιστώνουμε από κάποια κόμματα να επιχειρούν να διεξάγουν δημόσια δίκη είτε δημόσια υπεράσπιση των όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα η Συμμαχία Πολιτών καλεί όλους να στηρίξουν τις Ανεξάρτητες Αρχές και ταυτόχρονα να αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστα και απρόσκοπτα να κάνει το έργο της ως θεσμός που δεν έχει πληγεί ακόμα η αξιοπιστία της.