Προτάσεις Συμμαχίας Πολιτών για φορολογικές αλλαγές και τόνωση της ανάπτυξης

Προτάσεις Συμμαχίας Πολιτών για φορολογικές αλλαγές και τόνωση της ανάπτυξης

Τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών για την ανάπτυξη της οικονομίας παρουσίασε με δηλώσεις του ο Οικονομικός Διευθυντής του Κόμματος κ. Παναγιώτης Σαββίδης.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις.

Τα λάθη των κυβερνήσεων Χριστόφια και Αναστασιάδη, η κακοδιαχείριση των Τραπεζών και η ασυδοσία του παλαιοκομματικού κατεστημένου οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή και σε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Κοινωνικά παντοπωλεία, ανεργία, μετανάστευση των νέων, εξαθλίωση των συνταξιούχων και των ευπαθών ομάδων, κατάρρευση των κρατικών νοσηλευτηρίων είναι τα αποτελέσματα των διακυβερνήσεων Χριστόφια-ΔΗΚΟ και Αναστασιάδη-ΔΗΚΟ.

Η πολιτική λιτότητας της Τρόικα που μας έφεραν Χριστόφιας και Αναστασιάδης κατέστρεψε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βύθισε τη χώρα στην ύφεση και στη μιζέρια.

Η ασυδοσία των τραπεζών και τα ψηλά δανειστικά επιτόκια παρεμποδίζουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Συμμαχία Πολιτών προτείνει:

Φορολογικές Αλλαγές για τόνωση της ανάπτυξης

Διασύνδεση της αγοραστικής δύναμης του κράτους με τα τοπικά πανεπιστήμια και τις ντόπιες επιχειρήσεις. Η αγοραστική δύναμη του κράτους ξεπερνά τα €2 δις τον χρόνο. Μέρος αυτών μπορούν να διατεθούν σε προγράμματα μεταξύ των ανωτέρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην Κύπρο και τις τοπικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που θα αγοράζει το κράτος αντί να τα αγοράζει από το εξωτερικό.

Να εκπίπτει του φορολογητέου εισοδήματος οποιαδήποτε δαπάνη για την εκπαίδευση παιδιών του φορολογούμενου.

Να εκπίπτει του φορολογητέου εισοδήματος οποιαδήποτε δαπάνη για τόκους δανείου για ιδιοκατοίκηση.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η ρευστότητα των οικογενειών στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν κίνητρα σε ζευγάρια για να κάνουν περισσότερα παιδιά, να αγοράσουν σπίτι και να αγοράσουν περισσότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, θα αυξηθούν οι εισπράξεις από φορολογίες και εισφορές στο κράτος.

Αύξηση του ποσού από αποταμιεύσεις που μπορεί να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα από το 1/6 στα 2/6. Θα ενθαρρύνει την αποταμίευση για τα χρόνια της αφυπηρέτησης.