Συμμαχία Πολιτών για κόκκινα δάνεια: Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα κοροϊδεύουν τους πολίτες

Συμμαχία Πολιτών για κόκκινα δάνεια: Κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα κοροϊδεύουν τους πολίτες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση
Κυβέρνηση, Κεντρική Τράπεζα και εμπορικές Τράπεζες, κοροϊδεύουν απροκάλυπτα τους πολίτες για τις αναδιαρθρώσεις δανείων.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε πλέον ότι αυτή η αδράνεια είναι συντονισμένη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και πάλι των Τραπεζών με την εφαρμογή του Νομοσχεδίου για την πώληση δανείων.

Ως Συμμαχία Πολιτών, εδώ και τρία χρόνια καταθέτουμε προτάσεις-λύσεις για να τερματιστεί η γάγγραινα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Προτείνουμε:

Πρώτο:

Κούρεμα δανείων. Η αναδιάρθρωση ενός δανείου πρέπει να καταλήγει στο αποτέλεσμα που η Τράπεζα θα είχε εάν προχωρούσε σε καταναγκαστική πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου. Δηλαδή, η τράπεζα με την αναδιάρθρωση να μειώνει το δάνειο στο ποσό που θα εξασφάλιζε σε περίπτωση καταναγκαστικής πώλησης της κατοικίας ή του ακινήτου. Μόνο έτσι, οι δανειολήπτες θα μπορούν να ανταποκριθούν πληρώνοντας τις μειωμένες δόσεις τους που θα προκύπτουν από το κούρεμα του δανείου τους.

Δεύτερο:

Μείωση με Νομοθετική ρύθμιση των δανειστικών επιτοκίων.

Τρίτο:

Να απλοποιηθεί η οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας για τις αναδιαρθρώσεις δανείων.