ΕΔΕΚ για αξιολόγηση Fitch: Ακόμα και η θετική αξιολόγηση διαψεύδει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης

ΕΔΕΚ για αξιολόγηση Fitch: Ακόμα και η θετική αξιολόγηση διαψεύδει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης

Με δήλωση της προέδρου της Νεολαίας και υποψήφιας βουλευτού κ. Στέφανης Ανδρέου, η ΕΔΕΚ σχολίασε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από τον Οίκο Fitch.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση

Ακόμα και η θετική αξιολόγηση από τον οίκο Fitch διαψεύδει τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και το παραμύθι του «success story».

Η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα και η δημοσιονομική προσαρμογή επιτεύχθηκε με αιματηρές θυσίες του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Δυστυχώς η μερική βελτίωση των δεικτών δεν αντανακλάται και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το υψηλό δημόσιο χρέος, η αδυναμία του πιστωτικού συστήματος και η πληθώρα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με τη μακροχρόνια ανεργία και τη μετανάστευση των νέων μας, αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα σε οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματικής ανάκαμψης της οικονομίας και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού μας.

Η ΕΔΕΚ θα καταθέσει τη Δευτέρα συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που στόχο θα έχει την ουσιαστική στήριξη της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ως έκφραση ευχαριστιών και ανταπόδοσης για τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν λόγω των λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων των τέως αλλά και των νυν κυβερνώντων που οδήγησαν στη σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας