Συμμαχία Πολιτών για Οικονομία: Οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε εκποιήσεις μετά τις εκλογές

Συμμαχία Πολιτών για Οικονομία: Οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε εκποιήσεις μετά τις εκλογές

Με δήλωση του Μέλους Γραμματείας κ. Κωνσταντίνου Φιλαρέτου, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρεται στο θέμα των «κόκκινων» δανείων

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση.

Οι τράπεζες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εκποιήσεις αμέσως μετά τις εκλογές διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημονιακά νομοσχέδια και τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις.
Οι προεκλογικές μεταλλάξεις των θιασωτών του μνημονίου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την αποκάλυψη της πολιτικής ανεντιμότητας και της ψηφοθηρίας στην οποία έχουν επιδοθεί.

Ακόμη μια έκθεση αποδεικνύει ότι η εικόνα της οικονομίας που επικοινωνιακά και μόνο ωραιοποιεί η κυβέρνηση είναι όχι μόνο στάσιμη αλλά ολοένα και πιο προβληματική.
Η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας καταγράφει την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2016 παρατηρήθηκε αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά €81 εκατομμύρια, ανεβάζοντας το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα 26.7δις.
Σήμερα οι τράπεζες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εκποιήσεις αμέσως μετά τις εκλογές διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημονιακά νομοσχέδια και τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις.

Αν αυτό είναι το success story της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δησυ τότε ας το κρίνει ο λαός στις 22 Μαΐου. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη και Δησυ με την στήριξη του Δηκο σε όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια και μέτρα έχουν οδηγήσει την οικονομία της πατρίδας μας και τον κυπριακό λαό σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.
Διαπιστώνουμε μια περίεργη ευαισθησία από κάποιες κομματικές ηγεσίες που λόγω της προεκλογικής περιόδου και προκειμένου για ακόμα μία φορά να ξεγελάσουν τους Κύπριους πολίτες ενώ ψήφισαν τις νομοθεσίες για το κούρεμα των καταθέσεων, για τα ταμεία πρόνοιας , για τις αποκρατικοποιήσεις κατέρχονται με όψιμο ενδιαφέρον και καταθέτουν προτάσεις για την αποκατάσταση της αδικίας την όποια οι ίδιοι δημιούργησαν και συντήρησαν με την ψήφο τους.

Καλούμε τους πολίτες να έχουν κριτική σκέψη και να θυμηθούν ποιοι ψήφισαν αυτούς τους νόμους , ποιοι οδήγησαν με τις αποφάσεις τους στην ληστεία των ταμείων πρόνοιας και να διερωτηθούν εάν πράγματι αυτές οι κομματικές ηγεσίες έχουν ειλικρινή ευαισθησία για την αδικία που έχει δημιουργηθεί. Εάν την είχαν δεν θα ψήφισαν τούς σχετικούς νόμους. Η ευαισθησία τους σήμερα είναι κάλπικη.

Εμείς ως Συμμαχία Πολιτών εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων – λύσεων για να τερματιστεί η γάγγραινα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μερικές από τις προτάσεις μας είναι το κούρεμα δανείων, την μείωση με νομοθετική ρύθμιση των δανειστικών επιτοκίων, απλοποίηση των οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας.
Οι προεκλογικές μεταλλάξεις των θιασωτών του μνημονίου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την αποκάλυψη της πολιτικής ανεντιμότητας και της ψηφοθηρίας στην οποία έχουν επιδοθεί.

Επιτέλους ας αντικρύσουν το λαό στα μάτια και ας απολογηθούν για την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκαν την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας και την φτωχοποίηση στην οποία καταδίκασαν την πλειοψηφία των πολιτών.

Ως Συμμαχία Πολιτών ταχθήκαμε στην υπηρεσία του Κυπριακού Λαού και αυτόν θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε. Από την πρώτη μέρα της ύπαρξης μας τοποθετούμαστε χωρίς να προσμετρούμε το πολιτικό κόστος και το πολιτικό όφελος του κινήματος μας. Το ίδιο θα πράττουμε καθημερινά χωρίς να επηρεαζόμαστε από προεκλογικές ή άτονες περιόδους.
Ο δικός μας πολιτικός λόγος δεν μεταλλάσσεται και δεν συμπεριλαμβάνει ψέματα, κοροϊδία, παραπληροφόρηση και συσκότιση σε κανένα θέμα, ούτε και υποχωρούμε σε εκβιασμούς.