ΔΗΣΥ για εμπορευματοποίηση Λιμανιού Λεμεσού: Ανοίγει μια νέα περίοδος ανάπτυξης

ΔΗΣΥ για εμπορευματοποίηση Λιμανιού Λεμεσού: Ανοίγει μια νέα περίοδος ανάπτυξης

Σε ανακοίνωση τύπου ο ΔΗΣΥ σχολίασε την εμπορευματοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού αναφέροντας ότι ανοίγει μια νέα περίοδος ανάπτυξης για τη λιμενική βιομηχανία.

Αυτούσια η ανακοίνωση τύπου

Σήμερα, με την υπογραφή της συμφωνίας για διαχείριση του λιμανιού της Λεμεσού από στρατηγικούς εταίρους, θεωρούμε ότι ανοίγει μια νέα περίοδος ανάπτυξης για τη λιμενική βιομηχανία και το διεθνές εμπόριο στη χώρα μας.

Αναμένουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα ενταθεί η λιμενική δραστηριότητα και η εμπορευματική κίνηση της Λεμεσού και θα προκύψουν οφέλη για την ευρύτερη οικονομία. Πέραν των άμεσων εσόδων για το κράτος (€ 10 εκατ. μόνο με την υπογραφή), η καλύτερη διαχείριση του μεγάλου λιμανιού της Κύπρου θα επιτρέψει να πλησιάσουμε περισσότερο τις πραγματικές δυνατότητές μας και να γίνει ξανά η Κύπρος κόμβος διεθνούς εμπορίου στην περιοχή.

Η συνετή πολιτική της Κυβέρνησης και η λογική της συνεργασίας του κράτους με την ιδιωτική πρωτοβουλία οδηγούν στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας μας. Αυτός είναι και ο δρόμος για την ανάπτυξη. Να δημιουργηθούν περιθώρια για πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα και, επομένως, για θέσεις εργασίας και εισοδήματα.