Λιλλήκας για σκάνδαλα: Οι θεσμοί και οι αξίες έχουν πληγεί στον τόπο μας

Λιλλήκας για σκάνδαλα: Οι θεσμοί και οι αξίες έχουν πληγεί στον τόπο μας

Δηλώσεις του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών σχετικά με τα οικονομικά σκάνδαλα που απασχολούν την Κύπρο.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις.

Οι ανεξάρτητοι θεσμοί θα πρέπει να τύχουν της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων και όχι να γίνεται προσπάθεια με παρεμβολές είτε να καταδικαστούν κάποιοι είτε να αθωωθούν, με μοναδικό κριτήριο αν θα επιφέρει κομματικό κόστος ή όφελος.

Παραμένει στην καθημερινή επικαιρότητα το μεγάλο ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Υποθέσεις που αφορούν στο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΣΑΠΑ, καθημερινά αποτελούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Ταυτόχρονα όμως, επιχειρείται να γίνεται μια δημόσια δίκη για όλα αυτά τα ζητήματα.
Θα πρέπει να αφεθούν η Γενική Εισαγγελία, ο Γενικός Ελεγκτής, η Δικαιοσύνη, απερίσπαστοι για να επιτελέσουν το έργο τους. Οι ανεξάρτητοι θεσμοί θα πρέπει να τύχουν της στήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων και όχι να γίνεται προσπάθεια με παρεμβολές είτε να καταδικαστούν κάποιοι είτε να αθωωθούν, με μοναδικό κριτήριο αν θα επιφέρει κομματικό κόστος ή όφελος.

Οι θεσμοί και οι αξίες έχουν πληγεί στον τόπο μας και οι πολιτικές δυνάμεις, κυρίως οι πολιτικές ηγεσίες, έχουν υποχρέωση να επαναφέρουν ζητήματα ηθικής στην πολιτική ζωή στηρίζοντας έμπρακτα και όχι υποσκάπτοντας τους ανεξάρτητους θεσμούς.