Θεοχάρους για Τουρισμό: Η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει μέχρι 500 χιλιάδες τουρίστες από την Πολωνία

Θεοχάρους για Τουρισμό: Η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει μέχρι 500 χιλιάδες τουρίστες από την Πολωνία

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, δήλωσε σήμερα πως είναι εφικτή η προσέλκυση μέχρι και 500 χιλιάδων τουριστών το χρόνο από τη Δυτική Πολωνία, σημειώνοντας ότι μαζί με τον ευρωβουλευτή Artur Zasada ενημέρωσαν ήδη τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το οποίου κατέστησαν σαφές ότι υπάρχει δυνατότητα δραματικής ενίσχυσης του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της ξενάγησης έντεκα παιδιών - ταλέντων από την Πολωνία, τα οποία φιλοξενεί το Κίνημα, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι την όλη αποστολή ανέλαβε ο Artur Zasada, ο οποίος όπως είπε έχει φέρει την ομάδα ταλαντούχων παιδιών στην Αγία Νάπα, προάγοντας τον τουριστικό αθλητισμό.

“Νομίζω”, είπε, “ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η Κύπρος είναι μια χώρα που προσφέρεται ιδιαίτερα γι' αυτή τη μορφή ανάπτυξης. Βεβαίως, παράλληλα, ο Artur Zasada είναι διατεθειμένος και έχουμε ενημερώσει μαζί τον ΚΟΤ ότι μπορεί να προσελκύσουμε μέχρι και 500 χιλιάδες τουρίστες το χρόνο από τη Δυτική Πολωνία μέσω των αεροδρομίων του Βερολίνου”.

Όπως σημείωσε η κ. Θεοχάρους “ μπορούμε να ενισχύσουμε δραματικά το τουριστικό μας προϊόν”, για να σημειώσει ότι ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν και γνωρίζουν την Κύπρο, χάρη στις προσπάθειες του Artur Zasada.

Είπε ακόμα ότι η ομάδα των παιδιών θα ξεναγηθεί στα φυλακισμένα μνήματα και σε άλλα σημαντικά μνημεία του ελληνισμού στη Λευκωσία, ενώ πρόσθεσε πως έχουν ήδη δει τη διαχωριστική γραμμή στη Λευκωσία και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.