Χριστοδουλίδης: Στόχος να φθάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό σε ότι αφορά το ποσοστό των ανέργων

Χριστοδουλίδης: Στόχος να φθάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό σε ότι αφορά το ποσοστό των ανέργων

Θα συνεχιστεί η προσπάθεια με στόχο να φθάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό σε ό,τι αφορά το ποσοστό των ανέργων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως το θέμα αυτό είναι κάτι που απασχολεί καθημερινά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην υπάρξει εφησυχασμός, ακριβώς για να πετύχουμε αυτό που θέλω να πιστεύω είναι συλλογικός στόχος», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του ύστερα από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στη μείωση στα ποσοστά ανεργίας κατά το μήνα Μάρτιο του 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Ο Εκπρόσωπος είπε πως η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία. “Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είναι προκαταρκτικά, κατά το μήνα Μάρτιο 2016, η ανεργία στην Κύπρο ανήλθε στο 12,1% και μειώθηκε 4,1 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες”, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το Μάρτιο του 2015. “Οι μεγαλύτερες αριθμητικές μειώσεις κατά τομέα οικονομικής δραστηριότητας, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015, παρουσιάστηκαν στους τομείς των κατασκευών, των ξενοδοχείων, του εμπορίου, της μεταποίησης και της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο Εκπρόσωπος είπε πως αντικατοπτρίζουν «και την πορεία της κυπριακής οικονομίας αλλά και την κατάσταση πραγμάτων, διότι οι αριθμοί που έχω αναφέρει αφορούν συμπολίτες μας και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η μείωση”.

“Μετά από μια δύσκολη περίοδο τριών χρόνων βλέπουμε αυτή την πτωτική τάση και το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που απασχολεί καθημερινά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με στόχο να φτάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό όσον αφορά τους ανέργους”, επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το θέμα της ανάπτυξης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι θέμα συνυφασμένο με την ανεργία, αφού «μέσα από την ανάπτυξη θα έλθει η μείωση της ανεργίας και για όλα αυτά γίνεται προσπάθεια, η οποία φέρνει αποτελέσματα».