Συμμαχία για ΑΤΗΚ: Οι ιδιωτικοποιήσεις με τις σημερινές συνθήκες ισοδυναμούν με ξεπούλημα

Συμμαχία για ΑΤΗΚ: Οι ιδιωτικοποιήσεις με τις σημερινές συνθήκες ισοδυναμούν με ξεπούλημα

Οι ιδιωτικοποιήσεις με τις σημερινές συνθήκες ισοδυναμούν με ξεπούλημα, λέει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Οι πολιτικές δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν ότι πέρα από τις προεκλογικές τους μεταλλάξεις θα κριθούν όλες, από τις αποφάσεις που θα πάρουν στην νέα Βουλή για το μέλλον των Ημικρατικών Οργανισμών.

Στη συνάντηση με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών μεταφέραμε τις θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών στον Πρόεδρο, το Γενικό Διευθυντή αλλά στα διευθυντικά στελέχη της ΑΤΗΚ και ακούσαμε τους προβληματισμούς τους. Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε ένα ανταγωνιστικό- διεθνές περιβάλλον το οποίο είναι ρευστό και με πολύ μεγάλες προκλήσεις από τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Θεωρούμε πως ο διάλογος για το μέλλον της ΑΤΗΚ θα πρέπει να γίνει πάνω σε μια διαφορετική βάση έξω από δογματισμούς και ιδεολογικές σκοπιμότητες. Ταυτόχρονα χρειάζεται και η συμμετοχή και του ιδίου του Οργανισμού.

Για να είναι παραγωγικός αυτός ο διάλογος θα πρέπει να αναπτυχθεί πάνω σε συγκεκριμένα δεδομένα με εναλλακτικά σενάρια και μοντέλα έτσι ώστε να μπορεί η πολιτική ηγεσία με ρεαλισμό και κριτήριο το καλό του τόπου να επιλέξει την καλύτερη λύση για τον Οργανισμό και για την Κύπρο. Αυτή θα είναι η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της Συμμαχίας

Πολιτών μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Θεωρούμε πως έχουν μέλλον οι Ημικρατικοί Οργανισμοί, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις με τις σημερινές συνθήκες ισοδυναμούν με ξεπούλημα που δεν εξυπηρετούν τον τόπο και την κοινωνία. Θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνειδητοποιήσουν ότι πέρα από τις προεκλογικές τους μεταλλάξεις θα κριθούν όλες, από τις αποφάσεις που θα πάρουν στην νέα Βουλή για το μέλλον των Ημικρατικών Οργανισμών.»