Οικολόγοι για Ξενοδόχους: Να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη

Οικολόγοι για Ξενοδόχους: Να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη

Σε ανακοίνωση τύπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρθηκε στους ξενοδόχους τονίζοντας ότι πρέπει να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη.

Διαβάστε αυτούσιά την ανακοίνωση

Καθώς η τουριστική περίοδος μπαίνει για τα καλά στο αποκορύφωμα της, σε μια εποχή μάλιστα που ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λακκoτρύπης είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη – μετά από χρόνια – σε προσέλευση τουριστών και συνακόλουθα, τα κέρδη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας βρίσκονται υπό τη σκιά απεργιακών μέτρων.

Οι αντιδράσεις και τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων που καταγγέλλουν ότι παραβιάζονται τα εργατικά τους δικαιώματα, λόγω της ερμηνείας του πρόσφατου νόμου που αφορά βασικούς όρους εργοδότησης, θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά.

Ιδίως τώρα που φαίνεται ότι η προσέλευση τουριστών είναι σε ανοδική τάση θα πρέπει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να ικανοποιηθούν στο μέτρο του λογικού. Οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να θέλουν να πάρουν όλο το κέρδος που θα προκύψει από την ευνοϊκή συγκυρία για τον Κυπριακό τουρισμό.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καλούμε τις δύο πλευρές, τις συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να βρουν τη χρυσή τομή για να μην πληγεί η τουριστική βιομηχανία, αλλά και να μην τεθούν στο περιθώριο τα δικαιώματα των υπαλλήλων.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών