ΔΗΚΟ για Οικονομία: Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

ΔΗΚΟ για Οικονομία: Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Σε ανακοίνωση τύπου το ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στην Οικονομία και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Η απόρριψη, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, της πρότασης του Δημοκρατικού Κόμματος για την ίδρυση λεγόμενης «κακής τράπεζας», που θα διαχειριστεί ένα ποσοστό των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, αποτελεί παραδοχή αδυναμίας ή απροθυμίας να αντιμετωπιστεί αυτή η νάρκη στην οικονομία.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Capital, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικαλείται το γεγονός ότι ήδη το κράτος ενίσχυσε τις τράπεζες και ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται για την ίδρυση «κακής τράπεζας».

Λυπούμαστε, αλλά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των πολιτών και της οικονομίας ευρύτερα.

Η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα δεν έχουν σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το πλέον απειλητικό πρόβλημα για την πραγματική οικονομία και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που προκαλείται από το τρομακτικό ύψος των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων.

Ένα πρόβλημα, που σημειώνεται πως διογκώθηκε με δικές του λανθασμένες αποφάσεις και συγκεκριμένα, με το κούρεμα των καταθέσεων και την πώληση των παραρτημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει στην πρόταση του για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, μία εμπεριστατωμένη πρόταση με επιτυχημένα παραδείγματα από άλλες χώρες.

Προειδοποιούμε, ότι, εάν δεν καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, δεν θα υποστηρίξουμε οποιοδήποτε κυβερνητικό νομοσχέδιο κατατεθεί και θα αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα.