ΔΗΣΥ για Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας: H Κυβέρνηση τον μειώνει κάτω από το μισό

ΔΗΣΥ για Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας: H Κυβέρνηση τον μειώνει κάτω από το μισό

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, σε δήλωση του αναφέρθηκε στην μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Αυτούσια η δήλωση:

Με την πρόσθετη ψεσινή γραπτή δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του, το ΑΚΕΛ προσπαθεί και πάλι να θολώσει τα νερά και να τραβήξει την προσοχή μακριά από τα γεγονότα.

- Γεγονός είναι ότι η Κυβέρνησή μας, ευθύς μόλις δημιούργησε τις δυνατότητες, μειώνει τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας σε λιγότερο από το μισό.
- Γεγονός είναι ότι ο φόρος αυτός προβλεπόταν στο Μνημόνιο, αλλά κατόπιν συνειδητής επιλογής του ΑΚΕΛ να προτιμήσει τουλάχιστον € 69 εκατομμύρια πρόσθετο φόρο ακίνητης αντί να πάρει άλλα μέτρα. Όπως γεγονός είναι ότι ήδη είχε προηγουμένως υπερδιπλασιάσει τον φόρο ακίνητης ο υπουργός του ΑΚΕΛ.
- Γεγονός είναι ότι ήταν το ΑΚΕΛ που, με τη γνωστή λογική του για «να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες», προτίμησε αυτό το φόρο -αλλά τώρα προσπαθεί τάχα να απαλλάξει μέρος των φορολογούμενων από το δικό του χαράτσι.
- Γεγονός είναι ότι αυτή η φορολογία είναι κάτι ανάλογο με τον ΕΝΦΙΑ. Όπως επίσης γεγονός είναι ότι η Κυβέρνησή μας μπορεί τώρα και τον μειώνει δραστικά, ενώ δυστυχώς στην Ελλάδα και παρά κάποιες εξαγγελίες, ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται.
- Γεγονός είναι επίσης ότι το ΑΚΕΛ αφού έφερε Τρόϊκα και Μνημόνιο στην Κύπρο νομίζει ότι τόσο φτηνά θα απεκδυθεί των ευθυνών του μιλώντας για «τροϊκανούς φίλους και συνεργάτες της συναγερμικής ηγεσίας. Μήπως θα πρέπει να εξηγήσει στον κυπριακό λαό -και ιδιαίτερα στα μέλη του- γιατί ασκώντας διακυβέρνηση έφερε εδώ αυτούς που με αποστροφή αποκαλεί «συνεργάτες της συναγερμικής ηγεσίας»;