Πόσο στοιχίζει μία εβδομάδα διακοπών σε Πρωταρά και Αγία Νάπα; (photos)

Πόσο στοιχίζει μία εβδομάδα διακοπών σε Πρωταρά και Αγία Νάπα; (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Ενώ βρισκόμαστε στις αρχές της τουριστικής περιόδου, με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν πως ο τουρισμός της ελεύθερης Κύπρου θα φτάσει στα ύψη, μπορούμε κάλλιστα να ισχυριστούμε πως το ίδιο συμβαίνει και με τις τιμές των τουριστικών καταλυμάτων, σε ολόκληρο το νησί, ιδιαιτέρως όμως στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά.

Από μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε γνωστό ιστότοπο, παρατηρήσαμε πως οι τιμές ακόμα και σε ξενοδοχεία 1-2 αστέρων υπερβαίνουν τα 500 ευρώ, για διακοπές 7 διανυκτερεύσεων ( από 1-8 Αυγούστου), ενώ στις πλείστες περιπτώσεις, σε ξενοδοχεία 3 αστέρων και άνω, οι τιμές ξεπερνούν κατά πολύ τα 1000 ευρώ,φθάνοντας ακόμα και τα 3850 ευρώ. Είναι προφανές, πως οι ξενοδόχοι στηρίζονται στις μαζικές κρατήσεις από το εξωτερικό και στις ειδικές προσφορές σε τουριστικούς πράκτορες.

Μια πρακτική που διαιωνίζεται αρκετά χρόνια, οδηγώντας του Κύπριους σε διακοπές εκτός Κύπρου( όπως επί παραδείγματι στα ελληνικά νησιά), αλλά και ένα αυξανόμενο κομμάτι του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, να κατευθύνεται στα κατεχόμενα και στα πολυτελέστατα ξενοδοχεία της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, με τις τιμές τους να αποτελούν δέλεαρ.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες στην gallery.