Φθηνότερα πωλείται η βενζίνη στην Κύπρο - Το αργό πετρέλαιο σε πτώση

Φθηνότερα πωλείται η βενζίνη στην Κύπρο - Το αργό πετρέλαιο σε πτώση

Με την τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ να βρίσκεται κοντά στα 45 δολάρια το βαρέλι, υποχωρούν οι τιμές της βενζίνης και στην Κύπρο κατά 1,5 σεντ το λίτρο.

Με τη μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων να είναι €1,172 το λίτρο, οι τιμές διαμορφώνονται από €1,153 έως €1,213 το λίτρο. Μεγάλος αριθμός πρατηριούχων πωλούν προς €1,155 το λίτρο, ενώ σε πάρα πολλά πρατήρια η τιμή παραμένει κάτω από τη μέση τιμή στην οποία διαθέτουν τα καύσιμα οι εταιρείες πετρελαιοειδών στους πρατηριούχους με τους οποίους συνεργάζονται.

Φθηνότερη είναι και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 98 οκτανίων, με μέση τιμή €1,229 και τις τιμές να διαμορφώνονται από €1,198 έως €1,316 το λίτρο. Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου κίνησης, δεν επήλθε καμία μεταβολή το τελευταίο διάστημα.

Η μέση τιμή παραμένει στα €1,163 το λίτρο με τις τιμές να πωλούνται από €1,144 έως€1,195 το λίτρο. Διεθνώς η τιμή του αργού πετρελαίου βρίσκεται σε πτώση από τα υψηλά επίπεδα όπου είχε σκαρφαλώσει πρόσφατα φτάνοντας τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Τις τελευταίες μέρες η τιμή βρίσκεται γύρω στα 45 δολάρια το βαρέλι, με την προσφορά να παραμένει μεγάλη παρά τις εκτιμήσεις περί μείωσης των αποθεμάτων του πετρελαίου, κυρίως στην αμερικανική αγορά.

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος / Άγγελος Νικολάου