ΑΚΕΛ για ΑΤΗΚ: Ερωτήματα για τον χειρισμό της Κυβέρνησης στον οργανισμό

ΑΚΕΛ για ΑΤΗΚ: Ερωτήματα για τον χειρισμό της Κυβέρνησης στον οργανισμό

Σε δήλωση της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την ΑΤΗΚ για το έτος 2015.

Αυτούσια η δήλωση της:

Από τη μια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη θέλει να ιδιωτικοποιήσει την ΑΤΗΚ, από την άλλη όμως προσφέρει, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, στιβαρές πολιτικές πλάτες για να προχωρεί το ΔΣ της ΑΤΗΚ σε αναθέσεις και χαλαρώσεις, προκειμένου να βολέψουν κάποιους επιχειρηματίες.

Η ΑΤΗΚ είναι ένας κερδοφόρος οργανισμός. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 έχει κάνει κέρδη €20 εκ. και είναι ανεξήγητη η επιμονή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της.
Να θυμίσω ότι, εμείς ως ΑΚΕΛ, από το 2014 καταγγέλλαμε ότι, υπηρεσιακοί με τις ευλογίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη έδιναν σημαντικά και ευαίσθητα στοιχεία στην Deutsche Telecom μέσω της θυγατρικής Detecom.

Ο Γενικός Ελεγκτής το επιβεβαιώνει, η εν λόγω εταιρεία είχε προνομιακή πληροφόρηση για την οργανωτική δομή και τους οικονομικούς δείκτες.

Εξηγήσεις θα πρέπει επίσης να δώσει το διορισμένο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, ΔΣ της ΑΤΗΚ για προνομιακή μεταχείριση τηλεοπτικού σταθμού και γνωστού επιχειρηματία, στους οποίους αναθέτει παραγωγές αθλητικών προγραμμάτων, χωρίς προσφορές, σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή ενώ αποκλείει άλλους.

Ερωτήματα εγείρονται και για προσφορά ύψους €10 εκ. για αγορά εξοπλισμού, αφού κατάφεραν να αφήσουν εντός διαγωνισμού μόνο 2 προσφοροδότες ενώ αρχικά ήταν 8 οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και αυτό λόγω περιοριστικών- φωτογραφικών όρων. Να σημειωθεί ότι, στην εταιρεία που κέρδισε τελικά την προσφορά, επέτρεψαν χαλαρώσεις στην ασφάλεια, κάτι που απέρριψαν για άλλους προσφοροδότες. Γεγονός που καυτηρίασε έντονα ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.